ЗМІ: Російський пропагандист Соловйов у 90-х намагався замовити вбивство кримінального авторитета

ЗМІ: Російський пропагандист Соловйов у 90-х намагався замовити вбивство кримінального авторитета

16 Березня 2023
1910
16 Березня 2023
18:20

ЗМІ: Російський пропагандист Соловйов у 90-х намагався замовити вбивство кримінального авторитета

1910
За це він пропонував колишньому працівнику ФСБ Сергію Асташину 20 тисяч доларів, однак той відмовився.
ЗМІ: Російський пропагандист Соловйов у 90-х намагався замовити вбивство кримінального авторитета
ЗМІ: Російський пропагандист Соловйов у 90-х намагався замовити вбивство кримінального авторитета

Російський пропагандист Володимир Соловйов у 90-х шукав кілера, щоб убити «злодія в законі» Отарі Квантрішвілі. Про це розповів колишній працівник ФСБ Сергій Асташин російській редакції The Insider.

Асташин повідомив, що пропагандист звернувся до нього з таким проханням, запропонувавши 20 тисяч доларів. Однак ексслужбовець відмовився та після розмови написав рапорт керівництву.

За його словами, у той період Соловйова могла завербувати ФСБ.

«Те, що його (Соловйова — ред.) під себе "контора" могла підім'яти, — це сто відсотків. Тут треба бути повним ідіотом, щоб такий шанс упускати. Сам подивися, скільки в той час було яскравих зірок на телебаченні. Де вони зараз? А в нього все пре і пре», — сказав Асташин.

Він також додав, що готовий підтвердити свої свідчення в суді та навіть «сісти на детектор брехні». Як розповів Асташин, докладний рапорт про зустріч із Соловйовим зберігається у його особистій справі в Академії ФСБ.

У The Insider зазначили, що Соловйов досі не відповів на численні дзвінки та листи видання. 

Як відомо, Отарі Квантрішвілі таки застрелив кілер у 1994 році. На його похоронах були присутні мер Москви Юрій Лужков, президент Національного фонду спорту Шаміль Тарпіщев, власник НТВ Володимир Гусинський, депутат Держдуми Йосип Кобзон, Олександр Розенбаум, Богдан Титомир, а також спортсмени та діячі мистецтва.

«На початку 90-х років Квантрішвілі та Йосип Кобзон заснували Фонд допомоги правоохоронним органам "Щит і ліра" й "Асоціацію XXI століття". Крім іншого, Отарик створив партію "Спортсмени Росії", куди увійшли олімпійські чемпіони, борці самбо та боксери. Він мав частки в кількох столичних казино, банках, у транспортуванні нафти та разом із кримінальним авторитетом Сильвестром контролював видобуток дорогоцінних металів», — зазначили у матеріалі. 

Лише через 12 років вбивцю Квантрішвілі встановили. Так званий штатний кілер Олексій Шерстобітов із Медведківської ОПГ визнав, що скоїв злочин. Видання зазначає, що на його рахунку 12 доведених убивств і замахів. Під час допитів Шерстобітов розповів, що замовлення надійшло від кримінального авторитета Сільвестра, з яким Квантрішвілі не поділив Туапсинський НПЗ. Він також заявив, що за вбивство йому подарували трикімнатну квартиру та «Жигулі» сьомої моделі.

Раніше Соловйов сказав, що росіянам не варто боятися вмирати, адже «життя сильно переоцінене», а смерть все одно неминуча. Деякі гості його шоу в контексті війни проти України заявили, що тепер росіяни мають «високу мету та нематеріальну мрію», заради якої живуть і готові померти. 

Фото: скриншот з відео

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1910
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду