Герника 1937 — Україна 2022

Герника 1937 — Україна 2022

22 Лютого 2023
1003

Герника 1937 — Україна 2022

1003
На підтримку війни французький художник-концептуаліст Жан П’єр Рейно відгукується на пропозицію видання Jannink подарувати українському народу нову роботу, сучасний аналог «Герніки» Пікассо.
Герника 1937 — Україна 2022
Герника 1937 — Україна 2022

Робота буде представлена в Сорбонні 24 лютого 2023 року, а потім буде виставлено в музеї, обраному українською владою, коли настане час.  

Майже через рік після початку російського вторгнення в Україну, Жан-П’єр Рейно, Jannink editions, Sorbonne Artgallery і всі ті, хто їх супроводжує, мають намір приєднатися до коаліції художників, які перекликаються в цьому конфлікту по всьому світі. Мистецтво, понад усе, може спонукати до повстання колективної сили та відмови від будь-якої відступності.

Ця ініціатива перегукується із закликом президента Володимира Зеленського, який прозвучав на Венеціанській бієнале у квітні 2022 року, у якому він закликав європейських та міжнародних діячів культури та мистецтва підтримати Україну.

Презентація цього очікуваного твору відбудеться 24 лютого 2023 року на головному подвір’ї Центру Пантеон Сорбонни, храму знань і європейської молоді, у присутності Його Високоповажності Посла Вадима Омельченка, Крістін Но-Ледюк, президента Університету Париж 1 Пантеон Сорбонна, а також самого художника.

Герніка, створена в 1937 році, є універсальним символом викриття мистецтвом жахів війни. Цим полотном довжиною понад сім метрів Пікассо не лише яскраво віддав данину пам’яті жертвам, але, перш за все, зробив увесь світ свідком нацистських поборів.

Зараз Жан-П’єр Рейно відновлює точні розміри (3,49 м x 7,76 м) цього символічного полотна, щоб створити сучасну версію відповідно до його власних естетичних кодів.

Тісно пов’язаний із французьким новим реалізмом, Жан-П’єр Рейно ідеально вписується в підхід, започаткований Пікассо майже століття тому. Крижаний і далекий, його твір розкриває абсурдність наших стосунків зі світом, представляючи драму з майже хірургічної дистанції. Нічого не висловлено, все показано.

П'ятниця 24 лютого 2023 року з 18:00 до 21:00 в Галереї мистецтв Сорбонни — Паризький університет 1 Пантеон-Сорбонна 12 place du Panthéon 75005 Paris https://www.sorbonneartgallery.com/general-8-6

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1003
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду