detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
08.02.2023 20:50
Глобальна мережа розслідувачів GIJN відкрила українську редакцію
Глобальна мережа розслідувачів GIJN відкрила українську редакцію
Невдовзі вона публікуватиме новини, події та добірки інструментів для журналістів-розслідувачів.

Глобальна мережа журналістів-розслідувачів GIJN анонсувала відкриття україномовної редакції. Про це повідомила пресслужба GIJN. 

«Цим кроком GIJN хоче продемонструвати підтримку нашим відважним українським колегам, публікуючи для них поради та путівники з журналістики даних та розслідувальної журналістики рідною мовою», — розповіла представниця мережі Ольга Сіманович.

Редакція поширюватиме новини, події, а також добірки інструментів та порад для журналістів-розслідувачів. Сіманович зазначила, що команда наразі розробляє програми вебінарів та посібник з розслідування воєнних злочинів.

Переклади коротких порадників із методами та інструментами розслідування війни вже можна побачити на сайті. 

GIJN — це міжнародний центр для розслідувачів усього світу. До міжнародної асоціації некомерційних журналістських організацій входять 244 розслідувальних центри із 90 країн. Десять із них працюють в Україні. Наразі команда GIJN працює у 24 країнах чотирнадцятьма мовами. Мережа надає журналістам-розслідувачам необхідні інструменти та організовує навчання для боротьби зі зловживаннями владою та непідзвітністю.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що в Німеччині запустили україномовне онлайн-медіа «Амаль Берлін Україна». Новинна платформа публікує матеріали на дарі/фарсі, арабською та українською. На ній працюють понад 20 журналістів із Сирії, Афганістану, Ірану та України, які залишили свої країни через війни. 

Фото: GIJN

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY