Після розслідування «Схем» і «Української правди» у Валентина Резніченка та Юрія Годика проходять обшуки

Після розслідування «Схем» і «Української правди» у Валентина Резніченка та Юрія Годика проходять обшуки

26 Грудня 2022
2313
26 Грудня 2022
19:40

Після розслідування «Схем» і «Української правди» у Валентина Резніченка та Юрія Годика проходять обшуки

2313
Обидві редакції одночасно опублікували матеріали 2 листопада.
Після розслідування «Схем» і «Української правди» у Валентина Резніченка та Юрія Годика проходять обшуки
Після розслідування «Схем» і «Української правди» у Валентина Резніченка та Юрія Годика проходять обшуки

26 грудня детективи Національного антикорупційного бюро України прийшли з обшуками до голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентина Резніченка. Про це з посиланням на власні джерела у Дніпрі та у правоохоронних органах України повідомляє «Радіо Свобода». Також обшуки проходять у координатора програми «Велике будівництво» від Офісу президента Юрія Голика, повідомляє журналіст УП Михайло Ткач із посиланням на джерела в правоохоронних органах. 

Раніше журналісти «Схем» («Радіо Свобода») і «Української правди» опублікували розслідування про зв’язок між Резніченком і компанією, на яку Дніпровська ОВА з березня спрямувала півтора мільярда бюджетних гривень на відбудову доріг в області. Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтями «зловживання владою або службовим становищем» і «легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом».

Згідно з даними джерел журналістів, обшуки почалися вранці 26 грудня. Детективи проводять слідчі дії безпосередньо у приміщенні Дніпровської ОВА, в кабінеті самого Резніченка, а також у Департаменті житлово-комунального господарства, який є відповідальним за закупівлі в межах будівництва і реконструкції доріг, та низці інших департаментів ОВА.

Також обшуки, за даними «Схем», провели у підрядників ОВА – у приміщеннях фірми «Будінвест Інжиніринг», на виробничих підприємствах та у пов’язаних осіб компанії.

2 листопада «Схеми» опублікували розслідування «Супутниця на мільярд», в якому розповіли, що приватна фірма «Будінвест Інжиніринг», яка освоїла вже півтора мільярда гривень на ремонті доріг у Дніпропетровській області, напряму пов’язана з керівником Дніпровської ОВА Валентином Резніченком, від якого залежить, кому і в яких обсягах виділяти бюджетні кошти області. Половина компанії була записана на жінку на ім’я Яна Хланта – професійну спортсменку, яка працює тренером із пауерліфтингу в Дніпрі. Як з’ясували «Схеми», вона – близька особа для Резніченка, вони разом багато подорожували за кордон.

«Схеми» також запитали, яким чином здійснюється контроль за використанням бюджетних коштів на відбудову інфраструктури, зокрема на ремонт і будівництво доріг, і в якому статусі свою роль у цих процесах відіграє Юрій Голик. Він – давній соратник керівника Дніпропетровської ОВА, присутній на усіх нарадах щодо Fast Recovery Plan – плану відновлення України.

Під час підготовки розслідування стало відомо, що над цією темою також працюють журналісти видання «Українська правда». Тому редакції домовилися опублікувати матеріали одночасно. Розслідування «Фітнес-тренерка на мільярд. Як компанія близької подруги керівника Дніпропетровської ОДА стала найбагатшою під час війни» вийшло на сайті УП 2 листопада. 

Нагадаємо, Валентина Резніченка було призначено головою Дніпропетровської ОДА у березні 2015 року. До того він очолював Запорізьку ОДА.

Валентин Резніченко родом з Дніпра, з 1999 по 2001 рік був президентом АТЗТ «Телетиждень − Дніпропетровськ», з 2001 по 2003 рік − заступником директора ТОВ «Дніпро − медіа». Валентин Резніченко понад 18 років був топменеджером «Українського медіа холдингу» (UMH Group), яким володів Борис Ложкін. З березня 2003 року був віцепрезидентом UMH, головою правління і співвласником радіогрупи УМХ.

Після завершення угоди з купівлі UMH Group Сергієм Курченком у Бориса Ложкіна в листопаді 2013 року був одним з кількох медіаменеджерів з команди Бориса Ложкіна, які залишилися працювати в UMH з новим власником. В травні 2014 року залишив радіогрупу УМХ, яку замість нього очолила російський радіоменеджерка Валерія Строганова. Із серпня 2014 року по лютий 2015-го Валентин Резніченко очолював державне підприємство «Український державний центр радіочастот» (УДЦР).

Фото з сайту Дніпровської міської ради

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2313
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
коломий
458 дн. тому
Українському народу - війна, а ставленикам зеленських -єрмаків -ложкиних , - мати рідна й купа грошви ! Ось так українська кров перетворюєься у дзвінку монету !
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду