detector.media
26.12.2022 19:40
Після розслідування «Схем» і «Української правди» у Валентина Резніченка та Юрія Годика проходять обшуки
Після розслідування «Схем» і «Української правди» у Валентина Резніченка та Юрія Годика проходять обшуки
Обидві редакції одночасно опублікували матеріали 2 листопада.

26 грудня детективи Національного антикорупційного бюро України прийшли з обшуками до голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентина Резніченка. Про це з посиланням на власні джерела у Дніпрі та у правоохоронних органах України повідомляє «Радіо Свобода». Також обшуки проходять у координатора програми «Велике будівництво» від Офісу президента Юрія Голика, повідомляє журналіст УП Михайло Ткач із посиланням на джерела в правоохоронних органах. 

Раніше журналісти «Схем» («Радіо Свобода») і «Української правди» опублікували розслідування про зв’язок між Резніченком і компанією, на яку Дніпровська ОВА з березня спрямувала півтора мільярда бюджетних гривень на відбудову доріг в області. Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтями «зловживання владою або службовим становищем» і «легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом».

Згідно з даними джерел журналістів, обшуки почалися вранці 26 грудня. Детективи проводять слідчі дії безпосередньо у приміщенні Дніпровської ОВА, в кабінеті самого Резніченка, а також у Департаменті житлово-комунального господарства, який є відповідальним за закупівлі в межах будівництва і реконструкції доріг, та низці інших департаментів ОВА.

Також обшуки, за даними «Схем», провели у підрядників ОВА – у приміщеннях фірми «Будінвест Інжиніринг», на виробничих підприємствах та у пов’язаних осіб компанії.

2 листопада «Схеми» опублікували розслідування «Супутниця на мільярд», в якому розповіли, що приватна фірма «Будінвест Інжиніринг», яка освоїла вже півтора мільярда гривень на ремонті доріг у Дніпропетровській області, напряму пов’язана з керівником Дніпровської ОВА Валентином Резніченком, від якого залежить, кому і в яких обсягах виділяти бюджетні кошти області. Половина компанії була записана на жінку на ім’я Яна Хланта – професійну спортсменку, яка працює тренером із пауерліфтингу в Дніпрі. Як з’ясували «Схеми», вона – близька особа для Резніченка, вони разом багато подорожували за кордон.

«Схеми» також запитали, яким чином здійснюється контроль за використанням бюджетних коштів на відбудову інфраструктури, зокрема на ремонт і будівництво доріг, і в якому статусі свою роль у цих процесах відіграє Юрій Голик. Він – давній соратник керівника Дніпропетровської ОВА, присутній на усіх нарадах щодо Fast Recovery Plan – плану відновлення України.

Під час підготовки розслідування стало відомо, що над цією темою також працюють журналісти видання «Українська правда». Тому редакції домовилися опублікувати матеріали одночасно. Розслідування «Фітнес-тренерка на мільярд. Як компанія близької подруги керівника Дніпропетровської ОДА стала найбагатшою під час війни» вийшло на сайті УП 2 листопада. 

Нагадаємо, Валентина Резніченка було призначено головою Дніпропетровської ОДА у березні 2015 року. До того він очолював Запорізьку ОДА.

Валентин Резніченко родом з Дніпра, з 1999 по 2001 рік був президентом АТЗТ «Телетиждень − Дніпропетровськ», з 2001 по 2003 рік − заступником директора ТОВ «Дніпро − медіа». Валентин Резніченко понад 18 років був топменеджером «Українського медіа холдингу» (UMH Group), яким володів Борис Ложкін. З березня 2003 року був віцепрезидентом UMH, головою правління і співвласником радіогрупи УМХ.

Після завершення угоди з купівлі UMH Group Сергієм Курченком у Бориса Ложкіна в листопаді 2013 року був одним з кількох медіаменеджерів з команди Бориса Ложкіна, які залишилися працювати в UMH з новим власником. В травні 2014 року залишив радіогрупу УМХ, яку замість нього очолила російський радіоменеджерка Валерія Строганова. Із серпня 2014 року по лютий 2015-го Валентин Резніченко очолював державне підприємство «Український державний центр радіочастот» (УДЦР).

Фото з сайту Дніпровської міської ради

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY