На сайті DocuSpace відкрили фільми для безкоштовного перегляду

На сайті DocuSpace відкрили фільми для безкоштовного перегляду

23 Грудня 2022
1599
23 Грудня 2022
18:33

На сайті DocuSpace відкрили фільми для безкоштовного перегляду

1599
З нагоди Різдва Docudays UA нагадує про кіно з програми кінофестивалю.
На сайті DocuSpace відкрили фільми для безкоштовного перегляду
На сайті DocuSpace відкрили фільми для безкоштовного перегляду

Команда Docudays UA привітала глядачів документального кіно, запропонувавши п'ять фільмів для безкоштовного переляду. Про це йдеться в розсилці кінофестивалю.

«Поки ми плануємо 20-й ювілейний Docudays UA, хочемо зробити подарунок нашим відданим глядач(к)ам. До кінця року ми відкриваємо доступ до безкоштовного перегляду фільмів на docuspace.org, які обрав для вас штучний інтелект», — повідомляють представники фестивалю.

На сайті DocuSpace можна дивитися стічки «Казка про коника», «Земля Івана», «Портрет на тлі гір», «Світлий шлях», «Останнє покоління». 

«Казка про коника» — розповідь про колишнього антирадянського активіста, а нині монаха у миру і художника Анатолія Лютюка з Талліна. Режисерами стрічки є Уляна Осовська та Денис Страшний.

Головний герой фільму «Земля Івана» Іван Приходько — один з останніх народних художників України. Він самоук, але все, що створює за допомогою пензля або різця, перетворюється на мистецтво, десь наївне, але чесне. Це дебютна повнометражна стрічка кінооператора Андрія Лисецького.

Стрічка «Портрет на тлі гір» оповідає про фотографку Параску Плитку-Горицвіт, яка протягом багатьох років фотографувала людей і місце, де жила. Уже по смерті під її ліжком було знайдено скриньку з тисячами негативів. З цієї знахідки починається містична мандрівка в пошуках зв'язку сьогодення і минулого, відображеного на випадково знайдених фотонегативах. Режисер фільму — Максим Руденко.

Фільм дебютатантки Ірини Рябенької «Світлий шлях» фокусується на постаті Станіслава Асєєва. У 2017 році журналіст потрапив у полон, більшість із 962 днів якого провів у перетвореному на в’язницю мистецькому просторі «Ізоляція». У неволі Станіслав занотовував події, що там відбувалися. Кілька років тому «Ізоляція» була головним культурним майданчиком регіону. 

Головна героїня фільму «Останнє покоління» Янка щодня прокидається з думкою про кінець світу. Цей тягар підштовхує її до радикальних дій. Вона долучається до руху на захист клімату. Активізм перетворюється на форму дії, яка дає їй силу та надію. Посеред ландшафту вугільного кар’єру, що нагадує поверхню Місяця, вона усвідомлює, як далеко може зайти, щоб зупинити це. З цього моменту закінчується відчай і починається розробка тактики. Режисер стрічки — Міколай Борови.

Кадр з фільму «Останнє покоління»

Нагадаємо, в онлайн-кінотеатрі DocuSpace  можна також безкоштовно переглянути серію лекцій про тенденції сучасного світового кінопроцесу. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1599
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду