Укрпошта відкриє пункти незламності

Укрпошта відкриє пункти незламності

16 Грудня 2022
3260
16 Грудня 2022
18:21

Укрпошта відкриє пункти незламності

3260
Завдяки гранту ЄБРР супутниковий інтернет і живлення від генераторів стануть доступнішими і в регіонах України.
Укрпошта відкриє пункти незламності
Укрпошта відкриє пункти незламності

Європейський банк реконструкції та розвитку надав Укрпошті грант у розмірі 4,5 мільйона євро. На ці кошти поштовий оператор має забезпечити українців супутниковим інтернетом і організувати підзарядку гаджетів. Про це йдеться на сайті ЄБРР.

Головна ідея  допомогти українцям зі зв’язком у найвіддаленіших регіонах, де працюють відділення Укрпошти. «Ці опорні пункти не залежать від національної енергомережі України, яка зазнає обстрілів з боку Росії, що призводить до  масових відключень електроенергії. Тож українські поштові відділення — навіть у віддалених і сільських районах – можуть слугувати опорними пунктами для місцевого населення» йдеться в повідомленні ЄБРР.

Завдяки гранту пункти незламності мають обладнати у 1700 поштових відділеннях у понад 450 містах і селищах. Крім того, до цих 4,5 млн євро Укрпошта додасть 1,5 млн євро власних коштів. Їх витратять на додаткове обладнання, зокрема засоби обігріву та роутери.

Від 24 лютого цього року ЄБРР вже надав Україні понад мільярд євро. Ці кошти спрямували переважно на підтримку економіки та екстрений ремонт критичної інфраструктури, пошкодженої внаслідок обстрілів російських військових.

Крім цього, Укрпошта з 19 грудня відкриває у своїх відділеннях новорічні поштові резиденції. «До наших звичних послуг додаємо ще одну — і стаємо осередком тепла та гарного настрою для вас та ваших рідних. Діти зможуть поспілкуватися з Новорічним чарівником та відправити йому листа із побажаннями», — розповів генеральний директор Ігор Смілянський. 

Нагадаємо, після обстрілів об’єктів енергетичної системи Укрпошта створила мережу незламності, що налічує понад 20 000 населених пунктів. Такі відділення працюють навіть під час відключення електроенергії та інтернету. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3260
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду