«Європеєць»: Politico визнало Зеленського найвпливовішою людиною Європи

«Європеєць»: Politico визнало Зеленського найвпливовішою людиною Європи

8 Грудня 2022
857
8 Грудня 2022
09:52

«Європеєць»: Politico визнало Зеленського найвпливовішою людиною Європи

857
Politico: Зеленський переконав решту Європи, що її майбутнє пов'язане з Україною, і змусив переосмислити, що означає бути європейцем.
«Європеєць»: Politico визнало Зеленського найвпливовішою людиною Європи
«Європеєць»: Politico визнало Зеленського найвпливовішою людиною Європи

Видання Politico визнало президента України Володимира Зеленського найвпливовішою людиною Європи 2022 року, назвавши його «Європейцем». 

На думку видання, Європа змінюється, переглядає свої стратегічні відносини, і загалом відбувається переосмислення того, що означає бути європейцем. Це «значною мірою стається завдяки українському коміку, який став президентом»пише Politico.

«Лише подивіться, як європейські лідери, які перемогли на виборах, мчать до Києва, щоб сфотографуватися з урочистим 44-річним чоловіком у його тепер культовій оливково-зеленій футболці. Політики прагнуть, щоб їх помітили поруч із ним», — йдеться в матеріалі видання.

«Зеленський переконав решту Європи в тому, що її майбутнє пов'язане з Україною. У це мало хто вірив до вторгнення Росії в лютому. Його комунікативні навички були ключовими. Його риторика чітко вказує на зловмисність російського режиму, проти якого він бореться, розвіюючи віру значної частини Європи – особливо Берліна і Парижа – в те, що Москва може бути партнером».

Та комунікація, яку реалізує український президент, на думку видання, «дає йому повноваження змусити Європу робити те, що він хоче».

До цьогорічного рейтингу найвпливовіших людей Європи, який очолив Зеленський, видання включило 28 людей: 18 чоловіків та 10 жінок. Рівно половина місць у списку належить політикам, решта — дипломатам, економістам, освітянам і кліматологам.

Окрім номінації «Найвпливовіша людина Європи», у рейтингу є три категорії:

  • виконавці — мають офіційну владу для того, щоб досягати результатів (очолив міністр економіки Німеччини Роберт Габек, якого Politico називає «Справжнім канцлером»);
  • руйнівники — готові змінити статус-кво (очолила нова прем'єрка Італії Джорджія Мелоні, яку у Politico охарактеризували як «Дуче»);
  • мрійники — представляють ідеї, що керують європейською владою та політикою (очолила прем'єр-міністерка Фінляндії Санна Марін, яку позначили «Партійною лідеркою»).

Також у списку з-поміж інших є президент РФ Володимир Путін, якого Politico подає як «Невдаху», угорський прем'єр Віктор Орбан («Внутрішній ворог»), президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган («Темна конячка»), глава МЗС РФ Сергій Лавров («Темний дипломат») та інші. Відзначимо, до рейтингу не увійшли лідери Німеччини, Франції, Британії та ЄС.

Видання склало рейтинг «на основі експертних знань та уявлень своїх журналістів, а також впливових людей, з якими вони спілкуються». 

Минулого року рейтинг Politico очолив Маріо Драґі, який на той час був прем’єр-міністром Італії.  

Нагадаємо, американський журнал Time назвав «Людиною року» президента Володимира Зеленського і «дух України».

Крім того, президент України Володимир Зеленський став «Людиною року» за версією британської газети The Financial Times.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
857
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду