Мінцифри залучає до кіберзахисту міжнародну розвідувально-аналітичну компанію

Мінцифри залучає до кіберзахисту міжнародну розвідувально-аналітичну компанію

6 Грудня 2022
1037
6 Грудня 2022
19:07

Мінцифри залучає до кіберзахисту міжнародну розвідувально-аналітичну компанію

1037
Підписано меморандум у сфері захисту критичної інфраструктури України.
Мінцифри залучає до кіберзахисту міжнародну розвідувально-аналітичну компанію
Мінцифри залучає до кіберзахисту міжнародну розвідувально-аналітичну компанію

Міністерство цифрової трансформації підсилить співпрацю з потужною розвідувально-аналітичною компанією Recorded Future. Про підписання меморандуму про це і нові можливості для отримання розвідувальних даних для захисту України у фізичному та кіберпросторі йдеться у повідомленні на сайті Мінцифри.

«Співпраця з Recorded Future дасть змогу ще ефективніше захищатися від загроз з боку Росії. Разом з компанією ми зможемо створювати революційні технологічні продукти для захисту критичної інфраструктури України. Вони будуть корисними в усьому світі», — прокоментував віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Згідно із документом, Recorded Future надасть свою розвідувальну платформу, спеціалізованих інженерів та аналітиків розвідки. Зі свого боку, Мінцифри опікуватиметься експертизою та залучить фахівців, які співпрацюватимуть з розвідувально-аналітичними даними. «Recorded Future готовий допомогти Україні в обороні за допомогою нашої розвідки», — прокоментував генеральний директор і співзасновник Recorded Future Крістофер Альберг.

Recorded Future співпрацює з Україною від початку повномасштабного вторгнення РФ. Компанія вже не вперше надає розвідувальні дані для захисту критичної інфраструктури України, допомагає в розслідуванні військових злочинів росіян в Україні. Також українські фахівці отримали доступ до програмної платформи Intelligence Cloud, вартість якої оцінюється у понад 10 мільйонів доларів. Окрім цього, Recorded Future розширила розвідку загроз від російських кібератак.

Як повідомляв раніше департамент кібербезпеки СБУ, окрім ракетних ударів, Росія щодня здійснює з десяток кібератак на енергооб'єкти України. А 18 листопада російські хакери атакували компанії та установи енергетичного сектору в Естонії, Латвії, Польщі та Україні.

Загалом за період великої війни Росія скоїла понад 1,2 мільйони кібератак на об'єкти енергетичної інфраструктури, повідомив заступник міністра енергетики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Фарід Сафаров.

Фото з сайту Мінцифри

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1037
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду