У Києві відкриють виставку «Світ Сковороди»

У Києві відкриють виставку «Світ Сковороди»

17 Листопада 2022
1364
17 Листопада 2022
10:48

У Києві відкриють виставку «Світ Сковороди»

1364
В Українському домі 4-11 грудня можна буде побачити рукописи, першодруки та малюнки філософа.
У Києві відкриють виставку «Світ Сковороди»
У Києві відкриють виставку «Світ Сковороди»

В Українському домі з нагоди 300-річчя від дня народження філософа Григорія Сковороди відкриють виставку. Мистецький проєкт «Світ Сковороди» можна буде відвідати з 4 до 11 грудня, вхід буде вільним.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства культури та інформаційної політики.

На виставці представлять рукописи, автографи, першодруки, графіку та малюнки Григорія Сковороди. Також можна буде побачити вцілілу статую філософа зі зруйнованого внаслідок російських обстрілів національного музею в селі Сковородинівка.

«"Світ Сковороди" — це перша виставка, якій не страшний блекаут», – коментують організатори мистецької події. 

Концепція експозиції передбачає, що глядачі використовуватимуть ліхтарики та свічки, що підсилюватиме мистецький задум: світло ідей Сковороди прорізатиме темряву не лише метафорично, але й буквально.

На виставці також будуть інтерактивні об'єкти, майстер-класи зі створення байок-коміксів, живі виступи і барокова музика.

Нагадаємо, у Києві презентували план заходів до Дня гідності та свободи. У програмі є публічні дискусії, форуми та виставки.

Фото: пресслужба МКІП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1364
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду