Естонія купує і буде встановлювати сирени оповіщення про тривогу

Естонія купує і буде встановлювати сирени оповіщення про тривогу

26 Жовтня 2022
670
26 Жовтня 2022
11:24

Естонія купує і буде встановлювати сирени оповіщення про тривогу

670
Сирени встановлять у найбільших населених пунктах країни.
Естонія купує і буде встановлювати сирени оповіщення про тривогу
Естонія купує і буде встановлювати сирени оповіщення про тривогу

Естонія уклала договір зі словацькою компанією Telegrafia щодо придбання сирен оповіщення про тривогу. Про це інформує rus.err.ee.

До наступного року сирени встановлять у 22 населених пунктах країни, а перші сирени з'являються вже в кінці поточного року.

Створена система оповіщення населення за допомогою сирени може використовуватися у випадку військових загроз, масштабних катастроф і позаштатних ситуацій.

У майбутньому систему планують розширити і на решту великих населених пунктів.

Сирени стануть частиною системи оповіщення про загрози в доповнення до засобів масової інформації, офіційних сайтів, соціальних мереж, розсилки SMS, а також гучномовців і безпосереднього сповіщення людей.

На створення системи оповіщення про загрозу за допомогою сирен держава спрямувала 4,5 млн євро.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу відповів на запитання журналістки Deutsche Welle, чи хотів би він побачити російського диктатора Володимира Путіна у в’язниці«Хотіли б ви побачити Путіна у в'язниці?», – запитала журналістка Ніна Хаазе. Рейнсалу на кілька секунд замислився і коротко відповів: «У пеклі».

Також 18 жовтня парламент Естонії підтримав резолюцію про визнання Росії терористичним режимом. Як повідомляла Естонська громадська телерадіомовна компанія (ERR), «за» проголосували 88 депутатів, голосів «проти» чи «утримався» не було.

А в серпні Естонія зазнала кібернападу невдовзі після демонтажу пам’ятника радянських часів у прикордонному регіоні. Про це повідомляло «Радіо Свобода».

Укронацисти для Чехії, біолабораторії для Північної Македонії та русофобія для Грузії. Аналізуємо російську пропаганду в 11 європейських країнах

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
670
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду