Стартував Всесвітній тиждень медіа та інформаційної грамотності

Стартував Всесвітній тиждень медіа та інформаційної грамотності

25 Жовтня 2022
1489
25 Жовтня 2022
16:02

Стартував Всесвітній тиждень медіа та інформаційної грамотності

1489
GlobalMILWeek проводиться вже водинадцяте.
Стартував Всесвітній тиждень медіа та інформаційної грамотності
Стартував Всесвітній тиждень медіа та інформаційної грамотності

«Плекання довіри: імператив медіа та інформаційної грамотності» — це тема, якій присвячений GlobalMILWeek2022. Він триватиме із 24 по 31 жовтня у Нігерії. Про це пише Національна рада з телебачення та радіомовлення.

Під час цього форуму мають намір узагальнити інформацію про проблеми, які постають нині у сфері медіа. Зокрема, йтиметься про те, як повернути довіру до медіа та посилити їхню солідарність. Найпростіший спосіб цього досягти — забезпечити підвищення рівня медіаграмотності.

Протягом тижня Нацрада також планує створення практичних рекомендацій для ліцензіатів, громадян України щодо боротьби з дезінформацією, оприлюднення Моніторингу ознак терористичної діяльності російських телеканалів і підписання ґрунтовного Меморандуму щодо спільних дій з Центром протидії дезінформації при РНБО України.

Щорічний Всесвітній тиждень медіа та інформаційної грамотності, започаткований у 2012 році, проводить Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) спільно з Альянсом з питань медіа та інформаційної грамотності, Мережею університетів з медіа та інформаційної грамотності ЮНЕСКО і міжкультурного діалогу (UNESCO-UNAOC; MILID) й іншими партнерами.

Нагадаємо, що вийшла онлайн-гра на тему протидії дезінформації, а також проведуть перший національний тест з медіаграмотності.

«Детектор медіа» у режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну, а також проводитиме англомовні брифінги про фейки та наративи російської пропаганди.

Фото: camilo jimenez з Unsplash

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1489
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду