МВС закликає громадян не збивати дрони самостійно

МВС закликає громадян не збивати дрони самостійно

17 Жовтня 2022
2401
17 Жовтня 2022
14:07

МВС закликає громадян не збивати дрони самостійно

2401
МВС наголошує, що у непідготовленої особи насправді мало шансів самотужки збити дрон. Крім того, намагаючись це зробити, цивільні можуть поранити себе або інших.
МВС закликає громадян не збивати дрони самостійно
МВС закликає громадян не збивати дрони самостійно

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в етері національного марафону закликав громадян, що мають зброю, не збивати ворожі дрони самостійно.

Як повідомляє «ВВС News Україна», таку заяву Монастирський зробив на тлі закликів збивати російські дрони зі своєї зброї, а також через «рекомендації» у соцмережах з інструкціями щодо знищення повітряної зброї росіян.

Монастирський наголосив, що у непідготовленої особи насправді мало шансів самотужки збити дрон. Крім того, цивільні можуть поранити себе чи інших. Водночас він закликав повідомляти поліцію про будь-яке переміщення дронів.

Голова МВС підтвердив факт збиття одного із дронів-камікадзе, яке зміг здійснити поліцейський. За даними МВС, уранці Київ намагались атакувати близько 30 дронів-камікадзе, 25 із них були успішно збиті.  

17 жовтня вранці росіяни атакували Київ дронами-камікадзе, зафіксовано чотири «прильоти». Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що після російської атаки виникла пожежа в нежитловій будівлі, кілька житлових будинків пошкоджені.    

У Києві внаслідок атаки загинули чотири людини, триває розбір завалів житлового будинку, пошкодженого дроном. СБУ закликала не публікувати фото «прильотів» ворожих дронів.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія своїми ракетними обстрілами та атаками дронів намагається залякати цивільних українців.

Вночі та вранці 10 жовтня росіяни завдали масованих ракетних ударів по Україні, зокрема по Києву, Запоріжжю, Полтавській, Львівській, Дніпропетровській області. 

Унаслідок ракетної атаки росіян по Києву пошкоджені заклади культури та освіти у центрі міста. 11 жовтня Національна поліція повідомила, що через масований ракетний удар в Україні загинули 19 людей, 108 отримали поранення.  

Міністерство оборони України запевнило, що Росія буде покарана за ракетні удари по всій Україні, які призвели до загибелі та поранень українців.

Фото: пресслужба МВС України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2401
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду