Російські силовики знеструмили ЗАЕС

Російські силовики знеструмили ЗАЕС

8 Жовтня 2022
1655
8 Жовтня 2022
10:04

Російські силовики знеструмили ЗАЕС

1655
Потрібен ремонт і відновлення роботи ліній зв’язку ЗАЕС з енергосистемою.
Російські силовики знеструмили ЗАЕС
Російські силовики знеструмили ЗАЕС

Запорізька АЕС повністю знеструмлена внаслідок обстрілів військ РФ. Про це повідомляє державне підприємство «Енергоатом».

За цими даними, після обстрілів у ніч на 8 жовтня була пошкоджена і відімкнулась остання лінія зв'язку з енергосистемою 750кВ ЗАЕС – Дніпровська. «В автоматичному режимі увімкнулись дизель-генератори. Наявних запасів дизельного пального для їх роботи в такому режимі вистачить на 10 діб», — застерігає «Енергоатом». Увімкнути енергоблоки в умовах обстрілів і пошкодження всіх ліній неможливо, йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, напередодні, 7 жовтня, у тимчасово окупованому Енергодарі Запорізької області зникли електрика та інтернет. Інформуючи про це, мер міста Дмитро Орлов розповів, що радіаційний фон на промисловому майданчику Запорізької атомної електростанції та у самому місті перебуває у нормі.

5 жовтня президент РФ Володимир Путін підписав указ, у якому доручив уряду РФ «прийняти у федеральну власність об'єкти використання атомної енергії» Запорізької АЕС. У МЗС України цей документ назвали нічкемним.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1655
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду