detector.media
08.10.2022 10:04
Російські силовики знеструмили ЗАЕС
Російські силовики знеструмили ЗАЕС
Потрібен ремонт і відновлення роботи ліній зв’язку ЗАЕС з енергосистемою.

Запорізька АЕС повністю знеструмлена внаслідок обстрілів військ РФ. Про це повідомляє державне підприємство «Енергоатом».

За цими даними, після обстрілів у ніч на 8 жовтня була пошкоджена і відімкнулась остання лінія зв'язку з енергосистемою 750кВ ЗАЕС – Дніпровська. «В автоматичному режимі увімкнулись дизель-генератори. Наявних запасів дизельного пального для їх роботи в такому режимі вистачить на 10 діб», — застерігає «Енергоатом». Увімкнути енергоблоки в умовах обстрілів і пошкодження всіх ліній неможливо, йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, напередодні, 7 жовтня, у тимчасово окупованому Енергодарі Запорізької області зникли електрика та інтернет. Інформуючи про це, мер міста Дмитро Орлов розповів, що радіаційний фон на промисловому майданчику Запорізької атомної електростанції та у самому місті перебуває у нормі.

5 жовтня президент РФ Володимир Путін підписав указ, у якому доручив уряду РФ «прийняти у федеральну власність об'єкти використання атомної енергії» Запорізької АЕС. У МЗС України цей документ назвали нічкемним.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY