12 жовтня – онлайн-зустріч із медіаюристами «Виклики свободі слова під час війни в Україні»

12 жовтня – онлайн-зустріч із медіаюристами «Виклики свободі слова під час війни в Україні»

5 Жовтня 2022
3702
5 Жовтня 2022
13:59

12 жовтня – онлайн-зустріч із медіаюристами «Виклики свободі слова під час війни в Україні»

3702
На зустрічі обговорять доступ до інформації в умовах війни.
12 жовтня – онлайн-зустріч із медіаюристами «Виклики свободі слова під час війни в Україні»
12 жовтня – онлайн-зустріч із медіаюристами «Виклики свободі слова під час війни в Україні»

У середу, 12 жовтня, ГО «Платформа прав людини» запрошує на онлайн-зустріч з медіаюристами на тему «Виклики свободі слова під час війни».  Онлайн-зустріч пройде з 10:00 до 12:00, цього разу мова піде про доступ до інформації в умовах війни. 

«Проаналізувавши тематику питань, що ставили учасники усіх попередніх зустрічей, експерти ППЛ зрозуміли, що одним з найактуальнішим напрямком обговорень є питання саме доступу до публічної інформації під час війни. Адже для багатьох розпорядників інформації воєнний стан – це причина чи не абсолютної відмови запитувачу», – повідомляють організатори.

У зустрічі візьме участь спеціальна гостя – представниця Уповноваженого Верховної Ради  з прав людини з інформаційних прав – Юлія Деркаченко, яка допоможе нам розібратися у тому, чи є така відповідь розпорядника завжди легітимною і яким чином діяти запитувачу у випадку неправомірної відмови у доступі? А також разом розберемо декілька практичних кейсів.

Захід, як завжди, заплановано в форматі питання-відповідь, тобто кожен учасник матиме можливість отримати обґрунтовані відповіді на свої запитання, поспілкуватися з колегами і поділитися власним досвідом.

Запитання фахівцям можна ставити заздалегідь або під час прямого етеру. Та щоб отримати вичерпні відповіді — просять попередньо ставити їх під час реєстрації через GOOGLE форму. 

Зареєструватися на зустріч: https://forms.gle/FxgvNioaQTxtLTQD8

Кінцевий термін для реєстрації 11 жовтня, 09:00. З основними тезами попередньої зустрічі ви можете ознайомитися на нашому сайті.

У заході візьмуть участь:

Юлія Деркаченко, представниця Уповноваженого Верховної Ради  з прав людини з інформаційних прав.

Євген Воробйов, медіаюрист, адвокат, має юридичний досвід понад 10 років, що включає досвід як на державній службі, так і приватної практики. Життєве кредо: “Не знаєш як діяти? Дій за законом!”.

Микола Гринишак, медіаюрист, адвокат. Займається правозахисною діяльністю з 2006 року (приватна юридична практика). Понад 15 років успішно надає правову допомогу журналістам та ЗМІ в цивільних, кримінальних та адміністративних справах.

Ольга Вдовенко, адвокатеса, експертка з питань доступу до публічної інформації, займається правозахисною діяльністю та консалтингом неурядових організацій з 2002 року.

Олександр Бурмагін, медіаексперт. Понад 20 років захищав право на свободу слова в національних судах та Європейському суді з прав людини. В грудні 21-го року Олександра призначено Верховною Радою України до складу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3702
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду