detector.media
05.10.2022 13:59
12 жовтня – онлайн-зустріч із медіаюристами «Виклики свободі слова під час війни в Україні»
12 жовтня – онлайн-зустріч із медіаюристами «Виклики свободі слова під час війни в Україні»
На зустрічі обговорять доступ до інформації в умовах війни.

У середу, 12 жовтня, ГО «Платформа прав людини» запрошує на онлайн-зустріч з медіаюристами на тему «Виклики свободі слова під час війни».  Онлайн-зустріч пройде з 10:00 до 12:00, цього разу мова піде про доступ до інформації в умовах війни. 

«Проаналізувавши тематику питань, що ставили учасники усіх попередніх зустрічей, експерти ППЛ зрозуміли, що одним з найактуальнішим напрямком обговорень є питання саме доступу до публічної інформації під час війни. Адже для багатьох розпорядників інформації воєнний стан – це причина чи не абсолютної відмови запитувачу», – повідомляють організатори.

У зустрічі візьме участь спеціальна гостя – представниця Уповноваженого Верховної Ради  з прав людини з інформаційних прав – Юлія Деркаченко, яка допоможе нам розібратися у тому, чи є така відповідь розпорядника завжди легітимною і яким чином діяти запитувачу у випадку неправомірної відмови у доступі? А також разом розберемо декілька практичних кейсів.

Захід, як завжди, заплановано в форматі питання-відповідь, тобто кожен учасник матиме можливість отримати обґрунтовані відповіді на свої запитання, поспілкуватися з колегами і поділитися власним досвідом.

Запитання фахівцям можна ставити заздалегідь або під час прямого етеру. Та щоб отримати вичерпні відповіді — просять попередньо ставити їх під час реєстрації через GOOGLE форму. 

Зареєструватися на зустріч: https://forms.gle/FxgvNioaQTxtLTQD8

Кінцевий термін для реєстрації 11 жовтня, 09:00. З основними тезами попередньої зустрічі ви можете ознайомитися на нашому сайті.

У заході візьмуть участь:

Юлія Деркаченко, представниця Уповноваженого Верховної Ради  з прав людини з інформаційних прав.

Євген Воробйов, медіаюрист, адвокат, має юридичний досвід понад 10 років, що включає досвід як на державній службі, так і приватної практики. Життєве кредо: “Не знаєш як діяти? Дій за законом!”.

Микола Гринишак, медіаюрист, адвокат. Займається правозахисною діяльністю з 2006 року (приватна юридична практика). Понад 15 років успішно надає правову допомогу журналістам та ЗМІ в цивільних, кримінальних та адміністративних справах.

Ольга Вдовенко, адвокатеса, експертка з питань доступу до публічної інформації, займається правозахисною діяльністю та консалтингом неурядових організацій з 2002 року.

Олександр Бурмагін, медіаексперт. Понад 20 років захищав право на свободу слова в національних судах та Європейському суді з прав людини. В грудні 21-го року Олександра призначено Верховною Радою України до складу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY