Пентагон не підтвердив повідомлення ЗМІ про переміщення російської ядерної зброї

Пентагон не підтвердив повідомлення ЗМІ про переміщення російської ядерної зброї

5 Жовтня 2022
956
5 Жовтня 2022
09:44

Пентагон не підтвердив повідомлення ЗМІ про переміщення російської ядерної зброї

956
Американські військові наразі не побачили в діях Кремля нічого, що могло б змінити позицію США щодо застосування ядерної зброї.
Пентагон не підтвердив повідомлення ЗМІ про переміщення російської ядерної зброї
Пентагон не підтвердив повідомлення ЗМІ про переміщення російської ядерної зброї

У Пентагона немає інформації, яка б підтверджувала повідомлення ЗМІ про те, що Росія може переміщувати тактичну ядерну зброю, зокрема, залізницею. Про це повідомляє агенція Reuters.

За словами представниці Пентагону Лори Купер, американські військові наразі не побачили в діях Кремля нічого, що могло б змінити позицію США щодо застосування ядерної зброї.

«У мене немає жодних даних, окрім інформації із відкритих джерел», — сказала  Купер.

Останніми днями іноземні медіа поширюють інформацію з власних джерел про те, що Кремль, можливо, хоче застосувати ядерну зброю у війні проти України.

Зокрема, італійська газета La Repubblica повідомила, що російський «підводний човен з ядерними боєголовками вийшов на випробування». Британські видання, зокрема, The Times написали, що «Путін наказав відправити в Україну ядерний військовий потяг».

Центр протидії дезінформації при РНБО заявив, що Росія й надалі посилюватиме ядерний шантаж, тому існує велика ймовірність інформаційних провокацій РФ з метою залякування світу, щоб схилити Україну до перемовин на умовах Кремля.

21 вересня російський диктатор Путін заявив про початок «часткової мобілізації» в Росії, також він заявив, що Росія визнає результати «референдумів» про «приєднання» до РФ на тимчасово окупованих землях України. 

Окремо диктатор пригрозив можливістю застосувати ядерну зброю у випадку «прямої загрози території РФ», заявивши, що це «не блеф».

Заяви Путіна збіглись у часі з невдачами росіян на фронті. Армія РФ була розгромлена на Харківщині, ЗСУ продовжують контрнаступальні дії на південному напрямку та на Донбасі. 

Прем’єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс закликала не слухати погрози російського диктатора Володимира Путіна, а натомість посилити санкційний тиск на Росію та продовжувати підтримку України.

За даними The Washington Post, адміністрація президента Джо Байдена вже кілька місяців надсилає Росії попередження про тяжкі наслідки можливого використання ядерної зброї під час війни з Україною.   

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
956
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду