Кара: заборона дивитися телевізор

17 Червня 2002
807
17 Червня 2002
13:26

Кара: заборона дивитися телевізор

807
За спробу вживання викрадених кредитних карток суд в Нью-Йорку наклав на 60-літнього Едварда Белло 10-місячний домашній арешт. Не було б у цьому нічого надзвичайного, якби не додаткова кара – заборона дивитися впродовж цього часу телебачення.
Кара: заборона дивитися телевізор
Не було б у цьому нічого надзвичайного, якби не додаткова кара, накладена суддею Ельвіном Халерштайном – заборона дивитися впродовж цього часу телебачення.

І, власне, проти тієї другої частини вироку запротестували адвокати Белло, котрі спочатку мали намір довести, що вердикт порушує 8-у поправку Конституції, що перешкоджає застосовувати “кари незвичні і жорстокі”, але змінили тактику і тепер стверджують, що є порушена 1-а поправка, котра гарантує, між іншим, свободу слова. На думку адвокатів неможливість оглядати телевізор наражає покараного на брак інформації, що не дозволить йому виробити власні погляди на різноманітні суспільні явища. Зрештою, опоненти аргументують свою позицію тим, що суддя Халерштайн не заборонив слухання радіо, читання чи шурування в Інтернеті.

Белло, механік, що займається ремонтом автоматів для продажу напоїв, вже був арештований кілька разів за подібними звинуваченнями, але жодного разу не потрапив до в’язниці. Тим разом, суддя дав йому на вибір: в’язниця або домашній арешт без телевізора. Покараний спочатку погодився на другу можливість, але пізніше склав апеляцію.

Захисники вважають, що заборона дивитися телевізор є покаранням надто суворим, а тим більше не обЄрунтованою карою для кільканадцятьрічої дочки подружжя Белло, котрі мають вдома аж ... 6 телевізорів.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
807
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду