«Відхопила шматочок західноєвропейського щастя». У Білорусі затримали танцівницю з Андорри

«Відхопила шматочок західноєвропейського щастя». У Білорусі затримали танцівницю з Андорри

18 Вересня 2022
859
18 Вересня 2022
16:34

«Відхопила шматочок західноєвропейського щастя». У Білорусі затримали танцівницю з Андорри

859
Правозахисна группа «Вясна» закликає підтримати Ольгу Манкевич. Їй можна надіслати лист чи бандероль, також можна зробити грошовий переказ.
«Відхопила шматочок західноєвропейського щастя». У Білорусі затримали танцівницю з Андорри
«Відхопила шматочок західноєвропейського щастя». У Білорусі затримали танцівницю з Андорри

У Білорусі затримали танцівницю Ольгу Манкевич, яка приїхала в гості до друзів. З 2008 року вона мешкає в Андоррі, де вийшла заміж і народила сина, пише сайт «Зєркало». Як повідмила представниця прокуратури Інна Данильчик, жінці висунуто звинувачення за частиною 1 статті 368 КК Білорусі (образа президента).

Сюжет про затримання вийшов в ефірі державної телерадіокомпанії «Брест». «Відхопила шматочок західноєвропейського щастя», – охарактеризувала танцівницю телеведуча у студії. Далі в сюжеті подаються коментарі Манкевич, в яких вона критикує режим Лукашенка.

37-річну Ольгу Манкевич, яка народилася у білоруському місті Барановичі, затримали 22 серпня на вокзалі, коли вона приїхала до Білорусі. Причиною стали скріншоти з телеграм-каналу Nexta, які вона викладала на своїй сторінці в інстаграмі. Як розповіла сама Ольга у коментарях телеканалу «Брест», вона вважає, що вибори у серпні 2020 року були сфальсифіковані. Це і спонукало її залишится у князівстві Андорра.

Правозахисна группа «Вясна» закликає підтримати Ольгу Малькевич. Їй можна надіслати лист чи бандероль, також можна зробити грошовий переказ за адресою: СІЗО-6, 225413, м. Барановичі, вул. Брестська, 258 В. Манкевич Ольга Володимирівна.

Нагадаємо, у вересні суд у Мінську засудив до 15 років виправної колонії правозахисницю, координаторку волонтерської служби правозахисного центру «Вясна» Марфу Рабкову. Також строки отримали волонтер «Вясни» Андрій Чепюк (6 років колонії) та вісім політв'язнів-анархістів: Олександр Францкевич (17 років колонії), Акіхіро Гаєвський Ханаді (16 років колонії), Олексій Головко (12 років колонії), Павло Шпетний, Микита Дранець, Олександр Козлянко (по 6 років колонії), Андрій Марач та Данило Чуль (по 5 років колонії).  

Трьох політв'язнів, зокрема Марфу Рабкову, слідчі назвали організаторами та керівниками низки «злочинних груп, які мали автономні осередки у регіонах Білорусі зі своїми лідерами».

Усіх засуджених звинуватили за 10 статтями Кримінального кодексу РБ, зокрема за статтями про «організацію масових заворушень», «створення та керівництво злочинною організацією», «заклики до дій, спрямованих на заподіяння шкоди національній безпеці Білорусі із використанням ЗМІ або інтернету».

Фото із телеграм-каналу «Вясна»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
859
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду