«Россия-1» видала відео 1899 року за кадри з Єлизаветою II

«Россия-1» видала відео 1899 року за кадри з Єлизаветою II

16 Вересня 2022
1334
16 Вересня 2022
12:49

«Россия-1» видала відео 1899 року за кадри з Єлизаветою II

1334
Пропагандистка Ольга Скабєєва заявила, що це відео з молодою британською королевою, яка кидає дітям їжу на землю, і що нібито таким було її ставлення до африканських дітей. Насправді відео було знято за 27 років до народження королеви, а жінка на цих кадрах кидала дітям гроші.
«Россия-1» видала відео 1899 року за кадри з Єлизаветою II
«Россия-1» видала відео 1899 року за кадри з Єлизаветою II

Пропагандисти телеканалу «Россия-1» видали кадри 1899 року за відео з королевою Єлизаветою II. На це звернуло увагу видання The Insider.

Так, у програмі «60 хвилин» російська пропагандистка Ольга Скабєєва заявила, що країни Африки відмовились «оплакувати» смерть королеви, бо для них це «нагадування про гноблення і рабство». Для ілюстрації своїх слів вона продемонструвала відео, на якому жінка щось кидає дітям на землю, а вони це підбирають. Пропагандистка заявила, що це кадри з британською королевою Єлизаветою ІІ у молодості, яка кидає дітям їжу, і що нібито таким було її ставлення до африканських дітей.

«Дане відео втілює ставлення Заходу, зокрема англосаксів, до всіх у світі, крім себе», — заявила пропагандистка.

Насправді ж ці кадри зафільмував у 1899 році, за 27 років до народження Єлизавети II, французький кінорежисер Габріель Вейр. Відео було знято в протектораті Аннам (нині це територія В'єтнаму) під час французької колонізації Індокитаю. Жінка на відео — це дружина генерал-губернатора Поля Думера. Разом із дочкою вона кидала місцевим дітям дрібні гроші.

Раніше російські спецслужби створили фейковий сайт для дискредитації президента Володимира Зеленського у Західній Європі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1334
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду