detector.media
16.09.2022 12:49
«Россия-1» видала відео 1899 року за кадри з Єлизаветою II
«Россия-1» видала відео 1899 року за кадри з Єлизаветою II
Пропагандистка Ольга Скабєєва заявила, що це відео з молодою британською королевою, яка кидає дітям їжу на землю, і що нібито таким було її ставлення до африканських дітей. Насправді відео було знято за 27 років до народження королеви, а жінка на цих кадрах кидала дітям гроші.

Пропагандисти телеканалу «Россия-1» видали кадри 1899 року за відео з королевою Єлизаветою II. На це звернуло увагу видання The Insider.

Так, у програмі «60 хвилин» російська пропагандистка Ольга Скабєєва заявила, що країни Африки відмовились «оплакувати» смерть королеви, бо для них це «нагадування про гноблення і рабство». Для ілюстрації своїх слів вона продемонструвала відео, на якому жінка щось кидає дітям на землю, а вони це підбирають. Пропагандистка заявила, що це кадри з британською королевою Єлизаветою ІІ у молодості, яка кидає дітям їжу, і що нібито таким було її ставлення до африканських дітей.

«Дане відео втілює ставлення Заходу, зокрема англосаксів, до всіх у світі, крім себе», — заявила пропагандистка.

Насправді ж ці кадри зафільмував у 1899 році, за 27 років до народження Єлизавети II, французький кінорежисер Габріель Вейр. Відео було знято в протектораті Аннам (нині це територія В'єтнаму) під час французької колонізації Індокитаю. Жінка на відео — це дружина генерал-губернатора Поля Думера. Разом із дочкою вона кидала місцевим дітям дрібні гроші.

Раніше російські спецслужби створили фейковий сайт для дискредитації президента Володимира Зеленського у Західній Європі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY