Телеграм-канал Зеленського має найвищий рівень цитування в українському сегменті – дослідження

Телеграм-канал Зеленського має найвищий рівень цитування в українському сегменті – дослідження

13 Вересня 2022
1604
13 Вересня 2022
10:00

Телеграм-канал Зеленського має найвищий рівень цитування в українському сегменті – дослідження

1604
Дослідження «Детектора медіа»: Рейтинг за цитуванням очолюють офіційні канали влади.
Телеграм-канал Зеленського має найвищий рівень цитування в українському сегменті – дослідження
Телеграм-канал Зеленського має найвищий рівень цитування в українському сегменті – дослідження

Телеграм-канал президента України Володимира Зеленського має найвищий рівень цитування в українському сегменті. Це з'ясували аналітики «Детектора медіа» в процесі дослідження, присвяченого ключовим змінам в українському сегменті телеграма.  

«Канал президента також має найвищий рівень цитування в українському сегменті, за даними TGStat, — понад 5 тисяч», – йдеться в дослідженні.

Рейтинг за цитуванням очолюють саме офіційні канали влади. Наприклад, друге місце посідає канал Офісу президента (234 тисячі підписників), далі — Служби безпеки України (425 тисяч підписників), Верховної Ради (263 тисячі підписників), міністра цифрової трансформації Михайла Федорова (FEDOROV, 154 тисячі підписників) та Держспецзв’язку (43 тисячі підписників). Показово, що два останні канали не входять до сотні каналів, що мають найбільшу кількість підписників. 

Загалом авдиторія телеграм-каналів є неоднорідною. Зокрема, різниця між каналом на першій та останній позиціях становить понад два мільйони підписників. За даними TGStat станом на 2 вересня, канал «Труха⚡️Украина» посідає перше місце і має 2 мільйони 269 тисяч підписників, а «XUA-фото войны» — на останній (233 тисячі підписників). 

За лютий-березень 2022 року структура українського сегмента телеграма сильно змінилася: користувачі стали більше підписуватися на канали влади та представників місцевого самоврядування. Наприклад, голова Миколаївщини Віталій Кім запустив канал 24 лютого й за декілька тижнів (до 13 березня) вже мав близько 690 тисяч підписників. У Володимира Зеленського за цей час авдиторія зросла на 1,25 мільйона (84%). 

Водночас анонімні канали із українського топ-100, які намагаються видавати себе за ЗМІ, місцеві й проросійські канали продовжують нарощувати авдиторію: за місяць вони набрали між 1,7 і 4%.

Крім цього, аналітики «Детектора медіа» в процесі дослідження встановили, що у сотні найпопулярніших телеграм-каналів ресурси української влади переважають над проросійськими каналами.

Нагадаємо, найпопулярнішим телеграм-каналом у реальному українському сегменті є «Труха⚡️Украина», який має 2,71 мільйона підписників.

Фото: пресслужба президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1604
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олександр
562 дн. тому
Ігори та інші припорошені - ваш час минув. Разом із загрозами і руйнуваннями, які принесла ваша влада. Прочсто стуліть писки, невдахи і нікчеми. А хочете КНДР - їдьте в росію, там якраз воно.
Ігор
563 дн. тому
Чим більше ніщо, чим більше приніс загроз і руйнування, чим більше розкрадання і корупція - тим більше цитування. Вже настав час видавати багатотомний збірник творів, як Леніна та Сталіна. Тому і не відбулась країна, що православні брати, з хутряними обличчями російського мужика, не здатні зрозуміти, що корисно для України, а що шкодить. Все буде КНДР!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду