В’ячеслав Криштофович отримав премію Довженка

В’ячеслав Криштофович отримав премію Довженка

7 Вересня 2022
1250
7 Вересня 2022
19:32

В’ячеслав Криштофович отримав премію Довженка

1250
У 2020-му вийшла стрічка «Передчуття», за яку кінорежисера було нагороджено орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.
В’ячеслав Криштофович отримав премію Довженка
В’ячеслав Криштофович отримав премію Довженка

Кінорежисера В'ячеслава Криштофовича відзначили Державною премією імені Олександра Довженка. Відповідний указ №634/2022 опубліковано на сайті президента.

Криштофовича нагородили не лише як автора фільмів, але й як педагога за видатний внесок у розвиток українського кіномистецтва. Сума премії, згідно з указом, складає сто вісімдесят тисяч гривень.

«Детектор медіа» писав про те, що у липні Комітет премії повідомляв про кандидатуру Криштофовича.

Режисер відомий за такими кінохітами, як «Приятель небіжчика» (1997), «Самотня жінка бажає познайо­митися» (1986) та багатьма іншими. Понад 20 років він знімав телесеріали. У 2020-му вийшла його стрічка «Передчуття», продюсером якої виступив Андрій Єрмак. Під час презентації фільму на кінофестивалі «Молодість» В'ячеслав Криштофович отримав відзнаку від президента України – його нагородили орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Нагадаємо, минулого року Державну премію України імені Олександра Довженка здобула драматургиня та режисерка Наталія Ворожбит. У 2020 році вийшов повнометражний дебютний фільм Ворожбит «Погані дороги», у якому вона виступила як кінорежисерка та сценаристка.

Фото: Кадр із фільму «Вусатий фанк»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1250
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду