detector.media
07.09.2022 19:32
В’ячеслав Криштофович отримав премію Довженка
В’ячеслав Криштофович отримав премію Довженка
У 2020-му вийшла стрічка «Передчуття», за яку кінорежисера було нагороджено орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Кінорежисера В'ячеслава Криштофовича відзначили Державною премією імені Олександра Довженка. Відповідний указ №634/2022 опубліковано на сайті президента.

Криштофовича нагородили не лише як автора фільмів, але й як педагога за видатний внесок у розвиток українського кіномистецтва. Сума премії, згідно з указом, складає сто вісімдесят тисяч гривень.

«Детектор медіа» писав про те, що у липні Комітет премії повідомляв про кандидатуру Криштофовича.

Режисер відомий за такими кінохітами, як «Приятель небіжчика» (1997), «Самотня жінка бажає познайо­митися» (1986) та багатьма іншими. Понад 20 років він знімав телесеріали. У 2020-му вийшла його стрічка «Передчуття», продюсером якої виступив Андрій Єрмак. Під час презентації фільму на кінофестивалі «Молодість» В'ячеслав Криштофович отримав відзнаку від президента України – його нагородили орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Нагадаємо, минулого року Державну премію України імені Олександра Довженка здобула драматургиня та режисерка Наталія Ворожбит. У 2020 році вийшов повнометражний дебютний фільм Ворожбит «Погані дороги», у якому вона виступила як кінорежисерка та сценаристка.

Фото: Кадр із фільму «Вусатий фанк»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY