detector.media
25.08.2022 19:22
В українських ЗМІ бракує іноземних спікерів — Олена Ремовська
В українських ЗМІ бракує іноземних спікерів — Олена Ремовська
Журналістка перебуває на зв'язку з медіа з інших країн, допомагаючи краще зрозуміти політичні рішення та заяви в Україні.

Журналістка й телеведуча Першого каналу Суспільного Олена Ремовська вважає, що до участі в ефірах про війну важливо запрошувати політиків та діячів з інших країн. Про це вона сказала в інтерв’ю із серії публікацій про журналістів на сайті Суспільного.

«В українських ЗМІ є велика прогалина з іноземними спікерами – політиками, експертами, – вважає Олена Ремовська. – Але ж це важливо – розуміти, як представники інших країн сприймають війну в Україні, які політичні рішення вони ухвалюють і чим вони обумовлені».

Сама ведуча, за її словами, запрошує до розмови іноземців. Серед нещодавніх її співрозмовників – екс-президент Естонії Тоомас Гендрік Ільвес.

Як розповіла журналістка, від початку війни до неї звертаються іноземні медіа, яких цікавить, що відбувається в Україні. Вона докладає зусиль, щоб іноземний глядач краще розумів контекст великої війни. «Спершу мене сприймали скоріше як очевидицю подій, і вже потім як журналістку, тож на початку я розповідала про події, які розгорталися в Києві на тлі наступу російських військ, – каже Олена Ремовська. – Згодом, коли російських військових відігнали від столиці, я почала більше коментувати політичні рішення та заяви, розповідала про роботу журналістів під час війни».

Як вона відзначила, Україна поступово сходить з перших шпальт провідних видань, і українські журналісти могли би ділитися історіями з України, перекладаючи їх іноземними мовами. «Думаю, зараз ми на тому етапі, коли іноземного глядача чи читача можна зацікавити лише чимось вкрай непересічним, – міркує ведуча Першого каналу. – На мій погляд, українські журналісти зараз мають шукати способи, як робити свій продукт доступним для іноземної аудиторії».

Олена Ремовська – журналістка й телеведуча Першого каналу Суспільного мовлення. Співпрацює з іноземними ЗМІ, моніторить та аналізує зарубіжні публікації про Україну.

Фото – Суспільне

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY