Верховна Рада ухвалила закон про розширення повноважень Нацради

Верховна Рада ухвалила закон про розширення повноважень Нацради

16 Серпня 2022
1930
16 Серпня 2022
12:24

Верховна Рада ухвалила закон про розширення повноважень Нацради

1930
Документ покликаний розв'язати проблеми з наданням та припиненням ліцензій і дозволів, притягненням до відповідальності під час воєнного стану тощо.
Верховна Рада ухвалила закон про розширення повноважень Нацради
Верховна Рада ухвалила закон про розширення повноважень Нацради

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №7345 щодо особливостей повноважень Національної ради з питань телебачення та радіомовлення під час війни.

Документ має розв'язати проблеми з наданням та припиненням ліцензій і дозволів, притягненням до відповідальності під час воєнного стану тощо.

Законом передбачено, що у разі повторного порушення обмежень стосовно ворожого контенту Нацрада буде звертатися до військового командування. Також Нацраду на час воєнного стану звільнили від сплати судового збору.

У коментарі «Детектору медіа» голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв висловив думку, що закон, який ухвалила ВР, спростить відносини регулятора та ЗМІ:

«Прийняття закону дозволить Національній раді ефективно здійснювати свої повноваження під час широкомасштабної війни Росії проти України і надасть їй додаткові можливості для захисту національного медіапростору. Крім того, закон спрощує значну частину відносин регулятора та медіа, робить їх більш прозорими та зручними для медіа. Також важливим для українських медіа, які втратили через війну більшу частину своїх доходів, є відтермінування ліцензійних та інших обов’язкових платежів».

Читайте також: 

Нагадаємо, раніше комітет ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував ухвалити цей законопроєкт у другому читанні та в цілому.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1930
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду