МКІП розробляє законопроєкт про особливий статус англійської мови в Україні

МКІП розробляє законопроєкт про особливий статус англійської мови в Україні

12 Серпня 2022
1331
12 Серпня 2022
19:21

МКІП розробляє законопроєкт про особливий статус англійської мови в Україні

1331
Документ підготовлено за дорученням прем'єр-міністра України.
МКІП розробляє законопроєкт про особливий статус англійської мови в Україні
МКІП розробляє законопроєкт про особливий статус англійської мови в Україні

Для інтеграції українців у європейську спільноту в Україні попонують впровадити новий закон. Про це під час брифінгу в Медіа центрі Україна – Укрінформ розповів Перший заступник Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

«Кожен українець, який вивчатиме англійську мову, буде значно більше обізнаний про Європейське життя. Це також допоможе формуванню суб’єктності України у світових глобалізаційних процесах. Крім того, після нашої перемоги, впливатиме на зростання інвестиційної та туристичної привабливості України», – сказав заступник міністра.

Проєктом Закону передбачено:

  • встановлення особливого статусу англійської мови в Україні як мови міжнародного спілкування;
  • значне розширення сфери застосування англійської мови в Україні;
  • англійська мова буде обов'язковою в окремих публічних сферах суспільного життя, де наявні міжнародні комунікації.

«У проєкті закону передбачається врегулювання використання англійської мови в окремих публічних сферах суспільного життя. У першу чергу, це стосується міжнародних комунікацій. Проєкт є певною декларацією, яка буде фіксувати позицію держави стосовно англійської мови та бачення, що додатково необхідно буде зробити в окремих планах та програмах», – прокоментував Ростислав Карандєєв.

За ініціативи МКІП створюється міжвідомча робоча група. Наразі в МКІП узагальнюються пропозиції, що надійшли від державних органів та громадськості й готується проєкт наказу про створення такої міжвідомчої робочої групи. З урахуванням напрацювань міжвідомчої робочої групи буде підготовлено законопроєкт про забезпечення функціонування англійської мови як мови міжнародного спілкування, проведено його громадське обговорення та підготовлено для подання на розгляд Уряду.

Нагадаємо, Україна за світовим рейтингом займає лише 40 позицію зі 112 країн світу щодо рівня володіння громадян англійською мовою. Новий статус англійської важливий для стратегічного курсу України до членства в ЄС, підкреслив заступник міністра культури та інформаційної політики.

Фото з сайту МКІП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1331
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду