Директорка «Вільного радіо» про те, що наробили росіяни з офісом редакції: «Повертатися тепер немає куди»

Директорка «Вільного радіо» про те, що наробили росіяни з офісом редакції: «Повертатися тепер немає куди»

3 Серпня 2022
4353
3 Серпня 2022
13:39

Директорка «Вільного радіо» про те, що наробили росіяни з офісом редакції: «Повертатися тепер немає куди»

4353
Постраждалих серед працівників «Вільного радіо» в результаті російського обстрілу немає.
Директорка «Вільного радіо» про те, що наробили росіяни з офісом редакції: «Повертатися тепер немає куди»
Директорка «Вільного радіо» про те, що наробили росіяни з офісом редакції: «Повертатися тепер немає куди»

Директорка «Вільного радіо»  Анастасія Шибіко, чий офіс у Бахмуті було зруйновано внаслідок російського обстрілу вранці 3 серпня, розповіла «Детектору медіа» подробиці цієї події.

Постраждалих серед працівників «Вільного радіо» немає, повідомила Шибіко.

«Наші працівники виїхали і з травня там нікого немає. Ми туди приїжджали лише наїздами. На момент обстрілу там нікого не було», — сказала вона.

За словами директорки «Вільного радіо», зруйноване приміщення не належить редакції, це був орендований офіс.

«У нас дуже лояльні власники, і ми з березня вже не платили орендної плати, було повне розуміння з власниками. Вони, до речі, 2014 року так само з Донецька виїжджали. Ми тримаємо далі з ними зв'язок, тому що там був не тільки наш офіс, там розташовувалися кілька їхніх бізнесів», — розповіла Шибіко.

Колектив вивіз з офісу практично все, що зміг, залишивши тільки деяке побутове обладнання на кшталт обігрівачів, кондиціонерів, меблів, шумоізоляційних матеріалів, які редакція закупила для облаштування радіостудії.

«Також дрібне обладнання, що його ми не встигли вивезти, але воно не критичне для роботи. Це диктофони тощо. За останні місяці ми повністю виключили офіс із робочого циклу, щоб у нас ні мовлення, ані робота сайту від нього не залежали. Цілком перейшли на віддалену роботу. Від офісу нічого не залежить і він критично нам для роботи не був потрібен. Але влучання було якраз у наш офіс, тобто сусідні приміщення пошкоджені, а наше просто знесло повністю. Жодних боргів у нас немає, ми повністю за все розрахувалися, але виходить, що повертатися нам тепер немає куди. Ми планували повернення, коли це стане можливим. А також коли приїжджали у робочі відрядження в Бахмут, теж використовували офіс. Зараз із цим буде проблема, бо в місті з цим погана ситуація, вона такою була ще до лютого. І ця проблема постане пізніше, коли настане час повертатися і думати, що робити далі», — сказала директорка.

Шибіко додала, що «Вільне радіо» наразі працює без змін: «Телевежі працюють, мовлення ведеться, сайт доступний. У нас люди розкидані по всій Україні і за кордоном. На роботу ця ситуація не вплинула, але дуже засмутила працівників».

Нагадаємо, російська армія прицільним обстрілом зруйнувала офіс «Вільного радіо» у Бахмуті на Донеччині. Редакція припускає, що окупанти свідомо цілили по цивільному об’єкту.

«Вільне радіо» мовить на частоті 91,5 МГц у місті Бахмут Донецької області, ліцензію на мовлення воно отримало у грудні 2017 року.  Інтерв’ю з директоркою «Вільного радіо» Анастасією Шибіко читайте читайте тут.

24 лютого Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ та тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст, вбивають та грабують цивільне населення. Після поразки на півночі України росіяни перекинули свої війська на схід, намагаються захопити всю територію Донецької та Луганської областей, закріпитися в Херсонській та наступати в Миколаївській та Харківській областях.

Фото: Вільне радіо/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4353
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду