Ілля Пономарьов розвиває проєкт «Утро Февраля» для росіян-противників режиму Путіна

Ілля Пономарьов розвиває проєкт «Утро Февраля» для росіян-противників режиму Путіна

12 Липня 2022
1528
12 Липня 2022
11:50

Ілля Пономарьов розвиває проєкт «Утро Февраля» для росіян-противників режиму Путіна

1528
Цільова аудиторія «Утра Февраля» – росіяни, що живуть як усередині РФ, так і за кордоном.
Ілля Пономарьов розвиває проєкт «Утро Февраля» для росіян-противників режиму Путіна
Ілля Пономарьов розвиває проєкт «Утро Февраля» для росіян-противників режиму Путіна

Менеджер та головний редактор медіапроєкту «Утро Февраля» Федір Клименко розповів «Детектору медіа» про те, як розвивається цей проєкт, орієнтований на опозиційно налаштованих до режиму Володимира Путіна росіян. «Утро Февраля» заснував Ілля Пономарьов, проєкт фінансується з його особистих коштів.

Довідка. Ілля Пономарьов  політичний діяч, підприємець, колишній депутат Державної думи Росії. У березні 2014 року став єдиним із 450 російських депутатів, хто проголосував проти анексії Криму.  У 2019 році отримав громадянство України. 

24 лютого, у перший день повномасштабного вторгнення Росії в Україну, було запущено телеграм-канал та однойменний ютуб-канал, наприкінці червня почав роботу сайт «Утро Февраля».

За словами Клименка, найближчим часом запустять ще два проєкти – сайт «Утро Кавказа» та проєкт для активної молоді «Послезавтра». Також «Утро Февраля» активно розвиває мережу телеграм-каналів, зараз їхня кількість сягає 30.

«Цільова аудиторія проєкту – російська, як усередині Росії, так і за кордоном. Це аудиторія 30+, опозиційно налаштовані, але вже сформовані люди, які хочуть отримувати інформацію з інших джерел, а не лише зі вже усталених ліберальних медіа, як "Медуза" та інші. Ми все ж таки більш політизоване медіа, ніж ті видання, які позиціонують себе, ніби вони перебувають над сутичкою. Ми так не робимо», – каже Клименко.

За словами головреда «Утра Февраля», редколегія проєкту розкидана практично по всіх континентах – від Південної Америки до Європи. Частина редакції базується у Києві.

«В Україні у нас базується частина нашої редакції з тієї простої причини, що з українською державою у нас зараз є спільні інтереси – ліквідація режиму Путіна. Плюс багато представників нашої редколегії, включно із засновником проєкту Іллею Пономарьовим, просто фізично перебувають в Україні», –розповів Клименко.

Він додав, що проєкт «Утро Февраля» готовий співпрацювати з усіма журналістами, які поділяють погляди редакції та її «розуміння поточної ситуації».

Оновлено: Серед ведучих програм ютуб-каналу є Матвій Ганапольський (спілний  ефір з каналом Прямий), Роман Чайка, Євген Лісний.

Ілюстрація: «Утро Февраля»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1528
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду