В Росії хочуть ліквідувати «Профспілку журналістів та працівників ЗМІ»

В Росії хочуть ліквідувати «Профспілку журналістів та працівників ЗМІ»

11 Липня 2022
1220
11 Липня 2022
11:38

В Росії хочуть ліквідувати «Профспілку журналістів та працівників ЗМІ»

1220
Суд ухвалив рішення призупинити діяльність ГО у зв'язку з порушенням адміністративної справи щодо «дискредитації» російської армії.
В Росії хочуть ліквідувати «Профспілку журналістів та працівників ЗМІ»
В Росії хочуть ліквідувати «Профспілку журналістів та працівників ЗМІ»

У Росії московська прокуратура просить суд ліквідувати ГО «Профспілка журналістів та працівників ЗМІ». Про це пише видання «Ведомости» з посиланням на ухвалу суду про розгляд відповідної справи. Причини звернення прокуратури до суду в документі не вказані.

4 липня суд ухвалив рішення призупинити діяльність ГО у зв'язку з порушенням адміністративної справи щодо «дискредитації» російської армії. Приводом для цього стали публікації про війну, яку Росія розв'язала в Україні.

«Діяльність профспілки порушує права і свободи людини та громадянина, шкодить громадському порядку та громадській безпеці, суспільству та державі», – вважають у російській прокуратурі.

У коментарі «Ведомостям» представник профспілки розповів, що в травні московська прокуратура повідомила ГО про те, що проводитиме перевірку її діяльності. Крім цього, прокуратура вимагала від керівництва ГО надати дані про статут організації, рішення та протоколи з'їздів та засідань, відомості про джерела фінансування та фінансово-господарську діяльність, а також про заходи, які проводила «Профспілка журналістів та працівників ЗМІ». Інформацію про підсумки перевірки організація не отримала. Про позов та порушення адміністративної справи ГО також не повідомили.

«Профспілка журналістів та працівників ЗМІ» була створена в березні 2016 року і наразі налічує понад 600 членів. Співпрацює із Міжнародною (IFJ) та Європейською (EFJ) федераціями журналістів.

Раніше «Новую газету» оштрафували на 300 тисяч рублів через відеозвернення головного редактора видання Дмитра Муратова з приводу повномасштабного вторгення Росії в Україну. Також Генпрокуратурі Росії надали повноваження закривати ЗМІ без рішення суду.

Ілюстрація: unsplash

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1220
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду