У парламенті зареєстрували законопроєкт щодо уточнення порядку виїзду призовників

У парламенті зареєстрували законопроєкт щодо уточнення порядку виїзду призовників

5 Липня 2022
1951

У парламенті зареєстрували законопроєкт щодо уточнення порядку виїзду призовників

1951
Документ передбачає регулювання «переміщення військовозобов’язаних та резервістів з місця проживання в межах України».
У парламенті зареєстрували законопроєкт щодо уточнення порядку виїзду призовників
У парламенті зареєстрували законопроєкт щодо уточнення порядку виїзду призовників

На сайті Верховної Ради зареєстрували законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо уточнення порядку виїзду призовників, військовозобов’язаних та резервістів з місця проживання в межах України».

Документ має номер 7522. Його ініціаторами є народні депутати від партії «Слуга народу» Кирило Нестеренко, Максим Зуєв та Дмитро Чорний.

Як зазначив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, призовники та військовозобов'язані , які плануюють виїзд за межі своїх районів та областей, мають взяти дозвіл у територіальному центрі комплектування.

«Шановні громадяни – призовники та військовозобов’язані! Нагадую, триває війна. Ви потрібні своїй державі! Всі, хто досі не стоїть чи не поновився на військовому обліку, мають це зробити. Ті з вас, хто планує виїзд за межі своїх районів та областей, мають взяти дозвіл у ТЦК. Жодних вказівок на перешкоджання переміщенню осіб упродовж найближчих днів з боку військового командування не надавалося. Порядок надання дозволу за посиланням», – йдеться у дописі головнокомандувача ЗСУ.

Як ідеться у коментарі Генерального штабу ЗСУ, закон про військову службу передбачає на воєнний час заборону призовникам, військовозобов’язаним та резервістам залишати місце проживання без погодження з керівником місцевого центру комплектування та соціальної підтримки.

«Якщо людина виїжджає за межі області, вона має прибути до керівника ТЦК, уточнити свої дані й отримати такий дозвіл», — йдеться в роз'ясненні Генштабу ЗСУ.

Фото: «Армія Інформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1951
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
659 дн. тому
Як корупції створювати нові схеми? Як примусити давати хабарі? Взяти якусь чутливу для суспільства тему. Наприклад, тему чоловічого кріпацтва. Ще більше зарегулювати її обмеженнями. Зробити хабар єдиним засобом рішення. Армія існує для суспільства, його захисту, а ні суспільство для армії. В нас вже корумповані УПА-біснуваті чиновники зверхньо поводяться з суспільством. Ще і армія застосовує совкові методи дідів-поліцаїв, Дем'янюків і подібних тоталітарних злочинців. Служба в армії, це привілей, який треба заслужити, а ні обов'язок. Повістка не покарання, яким її зробили УПА-дурні, а бажане для багатьох запрошення на престижну роботу. Більш престижну, ніж у корумпованій прокуратури, суді та подібні гидоти.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду