У Лугано стартувала Конференція з питань відбудови України (ВІДЕО)

У Лугано стартувала Конференція з питань відбудови України (ВІДЕО)

4 Липня 2022
1484

У Лугано стартувала Конференція з питань відбудови України (ВІДЕО)

1484
Україна представить план відбудови держави, окремі засідання стосуватимуться також боротьби з корупцією та реформи самоврядування.
У Лугано стартувала Конференція з питань відбудови України (ВІДЕО)
У Лугано стартувала Конференція з питань відбудови України (ВІДЕО)

У понеділок, 4 липня, у швейцарському місті Лугано стартувала дводенна Конференція з питань відновлення України.

У конференції візьмуть участь представники 40 країн та 18 організацій,  високі посадовці ЄС, представники міжнародних фінансових інституцій і правозахисних структур.

Україну представляють голова Верховної Ради Руслан Стефанчук і прем'єр-міністр Деніс Шмигаль, українські міністри і депутати, представники громадянського суспільства.

У межах конференції представлять масштабний план відбудови України, відбудеться бізнес-форум і панелі з відновлення основних сфер економіки та соціального сектору.

Україна представить план відбудови держави, окремі засідання стосуватимуться також боротьби з корупцією та реформи самоврядування.

На порядку денному конференції:

  • План відновлення та розвитку України (в межах ініціативи United 24) та різні внески міжнародних партнерів для відновлення України;
  • методи, пріоритети та принципи відновлення: соціальне, економічне, екологічне та інфраструктурне відновлення від пошкоджень і втрат, спричинених війною;
  • реформи, які можливо чи необхідно здійснити в нинішній ситуації.

Програма 4 липня:

  • 13:30–14:00 – Церемонія відкриття;
  • 14:00–15:30 – Пленарне засідання «Засади сталого відновлення в Україні»;
  • 16:00–17:00 – Відновлення економіки (Панельна дискусія 1);
  • 16:00–17:00 – Відновлення людського капіталу (Панельна дискусія 2);
  • 17:30–18:30 – Відновлення інфраструктури (Панельна дискусія 4); Відновлення довкілля та досягнення енергетичної безпеки
    (Панельна дискусія 5).
Програма 5 липня: 
  • 8:30–10:55 – Сесія офіційних заяв представників держав і міжнародних організацій;
  • 10:55–11:20 – Заключне засідання.

2 липня президент України Володимир Зеленський заявив, що відновлення України  стане найбільшим економічним проєктом в Європі новітніх часів, і конференція у Лугано може стати відправною точкою для цього.  

Зеленський нагадав, що унаслідок масштабного вторгнення Росії постраждала територія 10 областей. ЗСУ вже звільнили 1 027 міст і селищ, ще 2 610 поки перебувають під російською окупацією. Більшість з них потребують відбудови, сотні з них – російська армія повністю зруйнувала, їх фактично треба будувати наново.

«Сотні підприємств знищені. Серед них є і складні, дуже небезпечні виробництва – це хімія, це металургія»... Звичайно, ми вже почали своїми силами відновлювати нормальне життя у звільнених громадах, територіях. Але реалізувати такий масштабний проєкт по всій країні, дати нові стандарти безпеки, нову якість життя можна тільки залучивши міжнародні можливості», – підкреслив президент.

Нагадаємо, проведення конференції у Лугано було заплановане ще до повномасштабного вторгнення Росії і вона мала розглядати прогрес у реформуванні в Україні. Тепер учасники зосередяться на планах повоєнної відбудови. Відбудова України може коштувати понад €500 мільярдів, більшу частину витрат готовий покрити Європейський Союз.

Конференція у Лугано стане першою в серії заходів з допомоги у відновленні України.

Фото: Olexandra Matviychuk/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1484
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду