detector.media
04.07.2022 09:53
У Лугано стартувала Конференція з питань відбудови України (ВІДЕО)
У Лугано стартувала Конференція з питань відбудови України (ВІДЕО)
Україна представить план відбудови держави, окремі засідання стосуватимуться також боротьби з корупцією та реформи самоврядування.

У понеділок, 4 липня, у швейцарському місті Лугано стартувала дводенна Конференція з питань відновлення України.

У конференції візьмуть участь представники 40 країн та 18 організацій,  високі посадовці ЄС, представники міжнародних фінансових інституцій і правозахисних структур.

Україну представляють голова Верховної Ради Руслан Стефанчук і прем'єр-міністр Деніс Шмигаль, українські міністри і депутати, представники громадянського суспільства.

У межах конференції представлять масштабний план відбудови України, відбудеться бізнес-форум і панелі з відновлення основних сфер економіки та соціального сектору.

Україна представить план відбудови держави, окремі засідання стосуватимуться також боротьби з корупцією та реформи самоврядування.

На порядку денному конференції:

Програма 4 липня:

Програма 5 липня: 

2 липня президент України Володимир Зеленський заявив, що відновлення України  стане найбільшим економічним проєктом в Європі новітніх часів, і конференція у Лугано може стати відправною точкою для цього.  

Зеленський нагадав, що унаслідок масштабного вторгнення Росії постраждала територія 10 областей. ЗСУ вже звільнили 1 027 міст і селищ, ще 2 610 поки перебувають під російською окупацією. Більшість з них потребують відбудови, сотні з них – російська армія повністю зруйнувала, їх фактично треба будувати наново.

«Сотні підприємств знищені. Серед них є і складні, дуже небезпечні виробництва – це хімія, це металургія»... Звичайно, ми вже почали своїми силами відновлювати нормальне життя у звільнених громадах, територіях. Але реалізувати такий масштабний проєкт по всій країні, дати нові стандарти безпеки, нову якість життя можна тільки залучивши міжнародні можливості», – підкреслив президент.

Нагадаємо, проведення конференції у Лугано було заплановане ще до повномасштабного вторгнення Росії і вона мала розглядати прогрес у реформуванні в Україні. Тепер учасники зосередяться на планах повоєнної відбудови. Відбудова України може коштувати понад €500 мільярдів, більшу частину витрат готовий покрити Європейський Союз.

Конференція у Лугано стане першою в серії заходів з допомоги у відновленні України.

Фото: Olexandra Matviychuk/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY