До 15 липня можна взяти участь у конкурсі матеріалів військової тематики агенції «Або»

До 15 липня можна взяти участь у конкурсі матеріалів військової тематики агенції «Або»

30 Червня 2022
2725
30 Червня 2022
17:40

До 15 липня можна взяти участь у конкурсі матеріалів військової тематики агенції «Або»

2725
До участі запрошують регіональних журналістів.
До 15 липня можна взяти участь у конкурсі матеріалів військової тематики агенції «Або»
До 15 липня можна взяти участь у конкурсі матеріалів військової тематики агенції «Або»

Агенція медійного росту «Або» запускає конкурс серед локальних медіа. Переможці отримають кошти на створення матеріалів про військових, які боронили Україну, та цивільних жертв війни.

У березні агенція запустила бета-версію сайту Національного меморіалу загиблих цивільних і військових. На сайті та його сторінках у соціальних мережах щоденно викладають короткі історії про українців, чиї життя забрала росія. Восени команда має презентувати оновлений сайт, де будуть також документальні відеоісторії та розлогі публікації про загиблих, їхні родини, міста і громади, які проходять через війну. 

До участі у конкурсі запрошують редакції регіональних ЗМІ чи авторів. які мають можливість опублікувати матеріал в одному з регіональних медіа.

Для цього потрібно заповнити форму: до 15 липня.

Агенція відбере 10 ідей, автори яких отримують 4 тисячі гривень на створення текстів з фотографіями. Матеріали будуть опубліковані як у виданнях авторів, так і на сайті Меморіалу, який розробляє агенція.

Формати текстів:

● Лонгрід про одного з загиблих після повномасштабного вторгнення захисників України. Передбачає живе спілкування з рідними, друзями, побратимами героя. Висвітлення життя героя у різних соціальних ролях. Збір архівних фото загиблого та репортажні фото з спілкування з спікерами тексту.

● Розповідь про особливості вшанування героїв у певній громаді, як проводжають в останню путь, імпровізовані меморіальні комплекси, тощо. Передбачає спілкування з місцевою владою, активістами, родинами загиблих. Створення оригінальних фото з місця.

● Розповідь про те, як один обстріл змінив життя людей. Потрібно розповісти про обстріл, який призвів до руйнувань та жертв серед цивільного населення. Поспілкуватися з рідними загиблих, очевидцями трагедії, які вижили. Розповісти про жертв та показати масштаб руйнування. Зібрати архівні фото загиблих, зробити свіжі фото руйнувань та спікерів тексту.

● Лонгрід про людину, чия робота зараз безпосередньо пов'язана з загиблими військовими чи цивільними. Наприклад: військовий капелан; представник ЗСУ, який розносить звістки про смерть рідним; водій автомобілю, яким привозять загиблих військових; працівник моргу, якому після 24 лютого доводиться багато працювати з загиблими у війні; людина, яка бере участь в ексгумації тіл загиблих; військовий медик, на чиїх руках помирали наші герої. Формат: “один день з”. Потрібно розповісти про роботу героя, чому він цим займається, як це відображається на його житті, зібрати його архівні фото та показати людину в роботі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2725
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду