Міжнародні організації зібрали понад 4,8 млн євро на допомогу українським медіа

Міжнародні організації зібрали понад 4,8 млн євро на допомогу українським медіа

29 Червня 2022
17636

Міжнародні організації зібрали понад 4,8 млн євро на допомогу українським медіа

17636
Допомогу наразі отримали 13 національних ЗМІ.
Міжнародні організації зібрали понад 4,8 млн євро на допомогу українським медіа
Міжнародні організації зібрали понад 4,8 млн євро на допомогу українським медіа

Міжнародна коаліція організацій запустила фандрейзингову кампанію, яка вже зібрала понад 4,8 млн євро для прямої допомоги медіа, включно з 1,8 млн євро для The Kyiv Independent.

До складу коаліції входять британсько-українська медіа консалтингова компанія Jnomics Media, медіа про медіа та аналітичний центр The Fix, українська організація Media Development Foundation та бельгійське видання Are We Europe. 

За допомогою краудфандингових кампаній, зокрема на GoFundMe, та пожертв коаліція зібрала понад 2,2 млн євро на 6 місяців роботи 13 національних ЗМІ. Ця сума зможе покрити близько 60% їхніх потреб на цей період. Допомогу наразі вже встигли отримати: «Українська правда», «НВ», «Ліга», Ukraїner, hromadske, «Детектор медіа», Bihus.info, «Слідство.Інфо», «Заборона», «Дзеркало тижня», «The Village Україна», Forbes, «Бабель».  

Також на потреби українських медіа вдалося зібрати близько 1 000 000 євро донорської підтримки.

Понад 470 000 євро прямої фінансової підтримки отримали 60 регіональних та місцевих медіа, 6 загальнонаціональних та 2 розслідувальних бюро. Це переважно невеликі суми на операційні витрати, наприклад, бензин, обладнання, витрати на ІТ.

Також організовано технічну підтримку для міграції на закордонні сервери, зберігання даних та налагодження дистанційної роботи і постачання захисного спорядження для журналістів.

Коаліція надає допомогу тим журналістам, які хотіли переїхати до більш безпечного місця в ЄС. Для тих, хто залишився в Україні, створили чат-бот UA Media Support Center та гарячу лінію за підтримки Twilio.org та Corezoid, аби зробити інформацію про можливості для журналістів доступною. За допомогою чат-бота можна знайти житло, замовити екіпірування в оренду, відшукати грантові та кар'єрні можливості, а також дізнатися більше про те, як працювати у ЗМІ під час війни.

«Крім організацій, до допомоги долучились понад 16 тисяч людей в межах краудфандингової кампанії на GoFundMe, спільнота INSEAD та London Business School надали волонтерів. А Інститут масової інформації та Internews допомогли доставити спорядження до України та розподілити всередині країни», – повідомляє коаліція.

Нагадаємо, у травні «Львівський медіафорум» розпочав збір коштів на Patreon для допомоги українським журналістам.

Також в Україні запустили міжнародний проєкт «Infopoint agency», який об'єднав національні українські діджитал-медіа та незалежні білоруські, що працюють у вигнанні, задля їхньої фінансової стабільності. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17636
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду