«Євробачення-2023» відбудеться не в Україні: остаточне рішення EBU

«Євробачення-2023» відбудеться не в Україні: остаточне рішення EBU

23 Червня 2022
4932
23 Червня 2022
19:11

«Євробачення-2023» відбудеться не в Україні: остаточне рішення EBU

4932
Організація також проти того, щоби конкурс пройшов за межами України, поблизу кордону.
«Євробачення-2023» відбудеться не в Україні: остаточне рішення EBU
«Євробачення-2023» відбудеться не в Україні: остаточне рішення EBU

У четвер, 23 червня, Європейська спілка телебачення та радіомовлення повідомила своє остаточне рішення щодо місця проведення «Євробачення-2023», що відбудеться у травні наступного року. За рішенням організації, конкурс не проводитимуть в Україні, проте країну-господарку для наступного «Євробачення» ще не обрали.

«EBU повністю розуміє розчарування, через те, що пісенний конкурс “Євробачення-2023 (ESC) не може бути проведений в Україні, країні-переможниці цього  року. Рішення було прийняте задля забезпечення виконання умов для гарантування безпеки всіх, хто працює та бере участь у заході, планування якого має розпочатися негайно в країні, яка прийме конкурс», — йдеться у повідомленні.

У EBU додають, що у правилах пісенного конкурсу Євробачення, з якими погоджуються всі мовники-учасники, чітко зазначено, що подію можна перенести в форс-мажорних ситуаціях. Наприклад, через війну.

Назву країни, в якій відбудеться конкурс, поки не називають. Проте наголошують, що проводити конкурс за межами України поблизу українського кордону також не можна.

Нагадаємо, у ніч з 14 на 15 травня в італійському місті Турин на «Євробаченні-2022» переміг український гурт «Калуш Оркестра», отримавши рекордну кількість балів від глядачів за весь час існування конкурсу. Після перемоги Україна отримала право на проведення міжнародного пісенного конкурсу у 2023 році.

Суспільне, яке є членом Європейської мовної спілки, забезпечує відбір і участь представника України у пісенному конкурсі «Євробачення», є офіційним транслятором конкурсу, а також має організовувати конкурс наступного року в разі перемоги України. Проте всі рішення щодо наступного «Євробачення» команда Суспільного у партнерстві з владою України приймає спільно з Європейською мовною спілкою.

10 червня Кабінет Міністрів України створив організаційний комітет з підготовки та проведення в Україні «Євробачення-2023». 

14 червня відбулася офіційна стартова зустріч, під час якої представники ЄМС розглянули презентацію гарантій і заходів підготовки, зокрема опитувальника з безпеки, потенційних локацій для проведення конкурсу, що були підготовлені командою Суспільного спільно з урядом України.  Робоча група Суспільного разом з органами державної й місцевої влади розглядала кілька варіантів проведення події в трьох різних регіонах України.  

Раніше «Детектор медіа» спробував спрогнозувати, які Україна має шанси стати реальною господинею наступного конкурсу, і якщо не Україна, то хто.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4932
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
644 дн. тому
Це справедливо. Ще б почали вимагати гроші і на це. Зе не лідер України, він її вирок. Коли вирок над країною проголошено, будь-які міжнародні заходи небезпечні. Взагалі, міжнародні заходи треба проводити за межами православної банці, де павуки їдять одне одного.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду