detector.media
23.06.2022 19:11
«Євробачення-2023» відбудеться не в Україні: остаточне рішення EBU
«Євробачення-2023» відбудеться не в Україні: остаточне рішення EBU
Організація також проти того, щоби конкурс пройшов за межами України, поблизу кордону.

У четвер, 23 червня, Європейська спілка телебачення та радіомовлення повідомила своє остаточне рішення щодо місця проведення «Євробачення-2023», що відбудеться у травні наступного року. За рішенням організації, конкурс не проводитимуть в Україні, проте країну-господарку для наступного «Євробачення» ще не обрали.

«EBU повністю розуміє розчарування, через те, що пісенний конкурс “Євробачення-2023 (ESC) не може бути проведений в Україні, країні-переможниці цього  року. Рішення було прийняте задля забезпечення виконання умов для гарантування безпеки всіх, хто працює та бере участь у заході, планування якого має розпочатися негайно в країні, яка прийме конкурс», — йдеться у повідомленні.

У EBU додають, що у правилах пісенного конкурсу Євробачення, з якими погоджуються всі мовники-учасники, чітко зазначено, що подію можна перенести в форс-мажорних ситуаціях. Наприклад, через війну.

Назву країни, в якій відбудеться конкурс, поки не називають. Проте наголошують, що проводити конкурс за межами України поблизу українського кордону також не можна.

Нагадаємо, у ніч з 14 на 15 травня в італійському місті Турин на «Євробаченні-2022» переміг український гурт «Калуш Оркестра», отримавши рекордну кількість балів від глядачів за весь час існування конкурсу. Після перемоги Україна отримала право на проведення міжнародного пісенного конкурсу у 2023 році.

Суспільне, яке є членом Європейської мовної спілки, забезпечує відбір і участь представника України у пісенному конкурсі «Євробачення», є офіційним транслятором конкурсу, а також має організовувати конкурс наступного року в разі перемоги України. Проте всі рішення щодо наступного «Євробачення» команда Суспільного у партнерстві з владою України приймає спільно з Європейською мовною спілкою.

10 червня Кабінет Міністрів України створив організаційний комітет з підготовки та проведення в Україні «Євробачення-2023». 

14 червня відбулася офіційна стартова зустріч, під час якої представники ЄМС розглянули презентацію гарантій і заходів підготовки, зокрема опитувальника з безпеки, потенційних локацій для проведення конкурсу, що були підготовлені командою Суспільного спільно з урядом України.  Робоча група Суспільного разом з органами державної й місцевої влади розглядала кілька варіантів проведення події в трьох різних регіонах України.  

Раніше «Детектор медіа» спробував спрогнозувати, які Україна має шанси стати реальною господинею наступного конкурсу, і якщо не Україна, то хто.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY