«Хочеться, щоб швидше настала Перемога.  У мене вже щоденних звернень бракує» — Володимир Зеленський

«Хочеться, щоб швидше настала Перемога. У мене вже щоденних звернень бракує» — Володимир Зеленський

21 Травня 2022
1258
21 Травня 2022
18:27

«Хочеться, щоб швидше настала Перемога. У мене вже щоденних звернень бракує» — Володимир Зеленський

1258
В інтерв’ю ICTV президент розповів, як готує промови, а Олена Зеленська — про те, чи справді вона редагує ці тексти.
«Хочеться, щоб швидше настала Перемога.  У мене вже щоденних звернень бракує» — Володимир Зеленський
«Хочеться, щоб швидше настала Перемога.  У мене вже щоденних звернень бракує» — Володимир Зеленський

Президент та Перша леді дали інтерв’ю телеканалу ICTV для марафону «Єдині новини». Розмова відбулася з нагоди третьої річниці з дня інавгурації Володимира Зеленського. Її провели ведучі ICTV Вадим Карп’як та Олена Фроляк. Телепремʼєра відбулася 21 травня о 10:00 в ефірі новинного марафону.

Під час інтерв’ю Володимир Зеленський відповів на питання про тексти своїх промов і про щоденні звернення. Олена Зеленська розповіла, чи справді редагує тексти президента, про що раніше повідомляла як про свої наміри.

Як підкреслив Зеленський, він бере активну участь у написанні промов. «Для мене важливо не говорити чуже і завжди було важливо розуміти, що саме я роблю, — сказав президент. — Писати повністю у мене немає часу. Найбільше його я витрачаю на найскладніші звернення. Для мене важливо, щоб усі мої думки були донесені. Ідея промови також є для мене завданням номер один».

Щод команди спічрайтерів він розповів: «Колектив, якщо чесно, у нас невеликий. Це я і максимум одна- дві людини для підготовки промови. Більше й не треба: багато людей — багато думок. А тут головне питання — як донести мої думки завдяки спільній роботі в команд . Є багато речей, які має зробити спічрайтер. Інформацію слід подавати зрозумілою мовою».

Олена Зеленська розповіла, що обговорює тексти промов президента після його виступів, однак редагувати їх часу вона не має.

«Я не завжди бачу всі тексти. Мені здається, що й Володимир не завжди встигає їх прочитати, — сказала Перша Леді. — Він повідомляє спічрайтерам тези, які хотів би бачити в промові. Такого, щоб хтось сів і написав есе для президента не буває».

Також Олена Зеленська поділилася своїми відгуками про звернення Зеленського. «Можемо сперечатися з щодо якихось літературних речей. Мені іноді замало якихось прийомів літературних, іноді забагато. "Можна було цю метафору тут не використовувати". "Занадто багато прикладів — можна було три поставити, а не сім". "Дуже довго, зупинись". Але це просто постфактум обговорюємо».

Під час інтерв’ю Володимир Зеленський наголосив, що його щоденні звернення важливі не лише через новини, які він повідомляє. «Люди мають розуміти, що я тут і що нічого не сталося. Якщо б я два-три дні не виступав, люди би змогли з цим жити, стовідсотково. Але було б дуже багато питань: “А куди подівся президент? Щось відбувається в державі? Щось не так?", і це дестабілізує ситуацію», — сказав Володимир Зеленський.

Він переконаний, що важливо не переривати регулярність відео трансляцій. «Інколи треба говорити з людьми, навіть якщо немає дуже важливої інформації, а є лише поточна. Дуже важливо звертатись до людей — принаймні, до Перемоги. Хочеться, щоб вона настала якомога швидше — в мене немає стільки звернень», — пожартував президент.

Нагадаємо, окремі промови Володимира Зеленського викликають бурхливі овації. Зокрема, це виступ президента під час Мюнхенської безпекової конференції 19 лютого. Днями сильне враження звернення президента України справило на аудиторію Каннського міжнародного кінофестивалю

Фото надане пресслужбою ICTV

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1258
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
703 дн. тому
Нічого нового в інтерв’ю. Такі ж старі совкові Сталінсько-Путінські наративи. Це і є креатив? Різниця: старий, переможений виправдовується, а молодий переможець пояснює та тисне – і той і другий, на словах. Без жодних розумних варіантів. Приклад. Україна має всі підстави себе убезпечити від шкоди. Для цього захопити Ростовську, Білгородську, …, області (як Ізраїль Голландські висоти, наприклад), а потім обміняти їх на Крим, Донецьк, Луганськ, Херсон. Так всі збережуть обличчя та не буде переможених. Подібних варіантів може буде кілька. Просто владна корупція повинна працювати мізками, а ні вивчати брудну російську лайку на поштових марках. Стосовно: «І правильно, що суспільство не занурювали в паніку» - наші корумповані занадто часто, заради народного «блага», це роблять: «кризи не має»; «долар буде не більше 11 грн.»; … . «Благо» настало? – то не треба хитрувати. От кордони чоловікам вони перекрили одразу. Як Сталін селянам влаштовував «селянське кріпатство» та працю за трудодні. Зараз чоловіки працюють за копійки на старих олігархів, на радянському обладнанні 1960х, а всюди висять погрози з розміром штрафів за будь-яку провину. І всі терплять, бо вибору немає. Та ще і без дружин, наречених, коханок: «В СРСР сексу немає!». Корумповані впевнені в безкарності. Бу в них, як і у комуністів є/було гасло: «Переможців не судять».
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду