27 травня – дискусія «Відкриті дані під час війни»

27 травня – дискусія «Відкриті дані під час війни»

20 Травня 2022
1034
20 Травня 2022
12:36

27 травня – дискусія «Відкриті дані під час війни»

1034
Участь у дискусії візьмуть представники органів державної влади та місцевого самоврядування, громадські активісти, члени ініціативи OpenUp.
27 травня – дискусія «Відкриті дані під час війни»
27 травня – дискусія «Відкриті дані під час війни»

У п’ятницю, 27 травня, о 14:00 відбудеться дискусія щодо відкритих даних в умовах війни.

Організатори спільно з представниками та представницями стартапів, проектів на основі відкритих даних, уряду, органів місцевого самоврядування  пропонують розібратись, що відбувається зі сферою відкритих даних в Україні зараз і чого очікувати.

Україна перша країна в світі із розвинутою сферою відкритих даних, яка зазнала повномасштабної агресії та бере участь у широкомасштабний війні. З 24 лютого був закритий Державний портал відкритих даних, місцеві портали, низкою державних органів накладені обмеження на оприлюднення публічної інформації у формі відкритих даних, спрощені процедури публічної звітності органами державної влади та місцевого самоврядування.

Публічність та підзвітність – основи демократії та вільного суспільства, який і дав силу Україні вистояти та протистояти російській агресії. Відкриті дані – забезпечують підзвітність держави навіть у найскладніші часи, та запобігають зловживанням, які і приносять найбільшу шкоду. За останні роки відкриті дані стали основою для роботи журналістів, аналітиків, функціонування бізнесу.

Для підтримання сфери відкритих даних та забезпечення прозорості та підзвітності, навіть у складні часи суспільство та держава мають знаходити компроміс, який буде давати найбільший ефект із дотриманням прав, свобод та безпеки всіх.

Участь у дискусії візьмуть представники органів державної влади та місцевого самоврядування, громадські активісти, члени ініціативи OpenUp.

Місце проведення: Zoom https://us02web.zoom.us/j/89566325540

Передбачена трансляція на сторінці OpenUp.

Попередня програма заходу:

  • 14:00-14:15 – Як війна вплинула на відкриті дані в Україні. Денис Губашов, експерт в сфері відкритих даних, Тексти;
  • 14:15-14:30 – Відкриті дані у воєнний час: позиція уряду. Михайло Корнєєв, керівник експертної групи розвитку сфери відкритих даних Мінцифри;
  • 14:30-15:00 – представники та представниці спільноти, органів місцевого самоврядування щодо впливу війни на сферу, ринок;
  • 15:00 - 15:30 – обговорення. Як захистити Україну і не втратити відкриті дані.

Модерувати захід буде Надія Бабинська, спільнота OpenUp.

Захід організовано в рамках проекту RAPID, що реалізується за підтримки відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні, а також у партнерстві з Американськими Радами і програмою Open World Ukraine. Погляди учасників заходу не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1034
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду