Ірина Земляна їде з Варшави через погрози росіян після акції зі «штучною кров’ю»

Ірина Земляна їде з Варшави через погрози росіян після акції зі «штучною кров’ю»

16 Травня 2022
3042
16 Травня 2022
18:11

Ірина Земляна їде з Варшави через погрози росіян після акції зі «штучною кров’ю»

3042
Проти активістки ведеться ціла кампанія із залякуваннями. Її персональні дані виклали в російських телеграм-каналах та додали до бази «військових злочинців».
Ірина Земляна їде з Варшави через погрози росіян після акції зі «штучною кров’ю»
Ірина Земляна їде з Варшави через погрози росіян після акції зі «штучною кров’ю»

Журналістка та медіаекспертка «Інституту масової інформації» Ірина Земляна звернулася до польської поліції через погрози, що надходять після акції 9 травня. Про це вона розповіла у своєму дописі.

Переслідування з боку росіян журналістка назвала небаченою «масованою атакою».

«Разом зі своїм адвокатом повідомила про всі погрози до польської поліції. Там вважають, що ситуація серйозна. Я була змушена під охороною покинути Варшаву, адже перебувати там небезпечно», — зазначила ірина Земляна.

Переслідувачі оприлюднили її персональні дані та погрожують розправою. «В перші години після акції всі мої дані включно з номером паспорту, адресою проживання в Україні, номером телефону, імейлом, всіма акантуми соцмереж було викладено в російські телеграм канали із закликом мене знищити, — розповіла журналістка. — Так само мене додали до російської бази «військових злочинців», де є перелік наших військових (для мене це честь бути з такими героями, насправді)».

Окрім погроз, як зазначає Ірина Земляна, всі її месенджери, електронна пошта і соцмережі завалені спамом чи коментарями ботів.

«Ця ситуація також розділила польське суспільство. Багато дискусій і обговорень точаться навколо», - додала Ірина Земляна. Як повідомляла активістка, вже на ступний день після акції 9 травня проти неї розпочалас якампанія. Лише в телеграмі за добу надійшло близько 700 погроз від росіян. 

Під час акції, що проходила під час покладання квітів послом Росії у Варшаві, Ірина Земляна хотіла облити себе штучною кров’ю на знак протесту проти війни в Україні. Рідина, що була буряковим соком, потрапила також на російського посла. Після акції польська поліція затримала Ірину Земляну та провела її до автозаку. Після того як охоронці порядку записали особисті дані активістки, її відпустили.

Фото з фейсбук-сторінки Ірини Земляної

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3042
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Кураж
704 дн. тому
московское хамство действует с особым цинизмом и не остановиться ни перед чем чтобы добиться своей цели. Так они за период своего существования путём насилия, подкупа, лжи и обмана урвали огромные территории уничтожив и поработив местное население. Эта страна является угрозой для всех кто с ней соприкасается.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду