Анімаційна стрічка «Причинна» представить Україну кінопроєкті «EU Youth Cinema»

Анімаційна стрічка «Причинна» представить Україну кінопроєкті «EU Youth Cinema»

9 Травня 2022
1038
9 Травня 2022
22:58

Анімаційна стрічка «Причинна» представить Україну кінопроєкті «EU Youth Cinema»

1038
Програма фокусується на війні в Україні, стійкості, захисту клімату та на соціальній відповідальності.
Анімаційна стрічка «Причинна» представить Україну кінопроєкті «EU Youth Cinema»
Анімаційна стрічка «Причинна» представить Україну кінопроєкті «EU Youth Cinema»

9 травня, у День Європи, прозпоча вроботу кінопроєкт «EU Youth Cinema», який знайомить з видатними європейськими фільмами. Україну у кіно програмі представить анімаційна балада «Причинна» Андрія Щербака, повідомляє пресслужба компанії-виробника «Магіка-фільм».

З 9 по 31 травня фільм можна переглянути безкоштовно в усьому світі на сайті проєкту. Після завершення цього терміну анімаційна стрічка буде доступна для школярів та студентів Європи ще протягом двох років.

За словами режисера Андрія Щербака, контекст анімаційної балади про закохану пару, приречену на розлуку, божевілля та смерть через війну, змінився після вторгнення Росії в Україну: «Глядачі, які бачили фото з Ірпеня, Бучі чи Маріуполя сприймуть цей фільм по-різному. Причинно-наслідкові ілюзії та жахливі припущення перетворилися на об’єктивну реальність. Війна, насильство, смерть – все це відбувається тут і зараз».

Раніше кінорежисер підкреслював, що «Причинна» є фільмом не про війну, а про глибокі переживання, притаманні кожній людині.

Продюсер фільму Геннадій Кофман теж підкреслює актуальність фільму: «Найгостріше питання зараз – наскільки тонкий і вразливий наш, здавалося б, непохитний світ, наше оточення, наше щастя. І тільки любов може врятувати людство».

Після перегляду балади «Причинна» глядачі з Європи також зможуть зробити пожертву на проєкт DOCU/HELP,  створений командою ГО Docudays та Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Зібрані кошти допоможуть розповісти світові про злочини Росії в Україні, підтримати режисерів, які документують війну, і ширше прещентувати сучасну українську культуру.

Стрічка створена 2017 року за підтримки Держкіно України. За цей час робота Андрія Щербака здобула Премію імені Лесі Українки, «Золоту Дзигу» та інші відзнаки, а такожбула представлена на авторитетних міжнародних кінофестивалях.

Фото: кадр з анімаційного фільму «Причинна»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1038
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду