Джен Псакі йде з посади прессекретарки Білого дому. Її замінить Карін Жан-П'єр

Джен Псакі йде з посади прессекретарки Білого дому. Її замінить Карін Жан-П'єр

6 Травня 2022
2557
6 Травня 2022
09:00

Джен Псакі йде з посади прессекретарки Білого дому. Її замінить Карін Жан-П'єр

2557
Рік тому Псакі прогнозувала, що піде з посади.
Джен Псакі йде з посади прессекретарки Білого дому. Її замінить Карін Жан-П'єр
Джен Псакі йде з посади прессекретарки Білого дому. Її замінить Карін Жан-П'єр

Президент США Джо Байден 5 травня оголосив, що на посаду помічника президента і прессекретаря Білого дому призначена Карін Жан-П'єр. Вона замінить Джен Псакі, яка покине Білий дім 13 травня.

«Карін має досвід, талант і порядність, необхідні для цієї непростої роботи. Ми з Джилл давно знаємо і поважаємо Карін, і вона буде сильним голосом, який виступатиме від імені мене та моєї адміністрації.

Джен Псакі встановила стандарт порядності, поваги та пристойності в кімнаті для брифінгів Білого дому. Я хочу подякувати Джен за те, що вона підняла планку, прямо і правдиво спілкувалася з американським народом і зберегла почуття гумору при цьому. Я дякую Джен за її службу країні і бажаю їй всього найкращого», – йдеться в заяві Байдена.

До нового призначення Карін Жан-П'єр була головним заступником прессекретаря та заступником помічника президента. Вона є багаторічним радником Байдена. Карін Жан-П'єр працювала на керівних посадах з комунікацій та політичних питань в адміністрації нинішнього президента США під час виборчої кампанії та його віцепрезидентства в адміністрації Барака Обами.

Ще раніше вона була директоркою зі зв'язків із громадськістю MoveOn.org, обіймала посаду політичного аналітика NBC і MSNBC. Жан-П’єр також обіймала посаду регіонального політичного директора Управління з політичних питань Білого дому в адміністрації Обами-Байдена. Крім того, вона була південно-східним регіональним політичним директором кампанії президента Обами в 2008 році, заступником керівника кампанії Мартіна О'Меллі на посаду президента, менеджером кампанії для Ініціативи репродуктивної свободи ACLU, а також заступником керівника апарату та директором із законодавчих і бюджетних питань для двох членів Міської ради Нью-Йорка.

Також Карін Жан-П'єр працювала в Центрі спільноти та корпоративної етики, спонукаючи великі компанії змінити свої бізнес-практики. Жан-П'єр народилася у Мартиніці та вирісла у Нью-Йорку. Освіту здобувала у Колумбійському університеті.

У травні 2021 року Джен Псакі заявляла, що через рік може піти з посади.

Фото: latimes.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2557
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду