detector.media
06.05.2022 09:00
Джен Псакі йде з посади прессекретарки Білого дому. Її замінить Карін Жан-П'єр
Джен Псакі йде з посади прессекретарки Білого дому. Її замінить Карін Жан-П'єр
Рік тому Псакі прогнозувала, що піде з посади.

Президент США Джо Байден 5 травня оголосив, що на посаду помічника президента і прессекретаря Білого дому призначена Карін Жан-П'єр. Вона замінить Джен Псакі, яка покине Білий дім 13 травня.

«Карін має досвід, талант і порядність, необхідні для цієї непростої роботи. Ми з Джилл давно знаємо і поважаємо Карін, і вона буде сильним голосом, який виступатиме від імені мене та моєї адміністрації.

Джен Псакі встановила стандарт порядності, поваги та пристойності в кімнаті для брифінгів Білого дому. Я хочу подякувати Джен за те, що вона підняла планку, прямо і правдиво спілкувалася з американським народом і зберегла почуття гумору при цьому. Я дякую Джен за її службу країні і бажаю їй всього найкращого», – йдеться в заяві Байдена.

До нового призначення Карін Жан-П'єр була головним заступником прессекретаря та заступником помічника президента. Вона є багаторічним радником Байдена. Карін Жан-П'єр працювала на керівних посадах з комунікацій та політичних питань в адміністрації нинішнього президента США під час виборчої кампанії та його віцепрезидентства в адміністрації Барака Обами.

Ще раніше вона була директоркою зі зв'язків із громадськістю MoveOn.org, обіймала посаду політичного аналітика NBC і MSNBC. Жан-П’єр також обіймала посаду регіонального політичного директора Управління з політичних питань Білого дому в адміністрації Обами-Байдена. Крім того, вона була південно-східним регіональним політичним директором кампанії президента Обами в 2008 році, заступником керівника кампанії Мартіна О'Меллі на посаду президента, менеджером кампанії для Ініціативи репродуктивної свободи ACLU, а також заступником керівника апарату та директором із законодавчих і бюджетних питань для двох членів Міської ради Нью-Йорка.

Також Карін Жан-П'єр працювала в Центрі спільноти та корпоративної етики, спонукаючи великі компанії змінити свої бізнес-практики. Жан-П'єр народилася у Мартиніці та вирісла у Нью-Йорку. Освіту здобувала у Колумбійському університеті.

У травні 2021 року Джен Псакі заявляла, що через рік може піти з посади.

Фото: latimes.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY