Російського пропагандиста Шайхутдінова не впустили до Молдови

Російського пропагандиста Шайхутдінова не впустили до Молдови

1 Травня 2022
1549
1 Травня 2022
15:01

Російського пропагандиста Шайхутдінова не впустили до Молдови

1549
Журналіст «РИА Новости» хотів потрапити до Придністров'я. Росія посилює увагу своїх загарбників до цього регіону.
Російського пропагандиста Шайхутдінова не впустили до Молдови
Російського пропагандиста Шайхутдінова не впустили до Молдови

Кореспондента російської державної пропагандистської інформагенції «РИА Новости» Артура Шайхутдінова не впустили до Молдови. Про це повідомляє молдовський сайт Newsmaker.

Російського журналіста розвернули на пункті контролю в аеропорту Кишинева, куди він прилетів із Стамбула. Причина відмови, за його версією, – відсутність акредитації Міністерства закордонних справ та євроінтеграції Молдови.

Шайхутдінов прямував до Придністров'я нібито для висвітлення ситуації у регіоні. У суботу, 30 квітня, на паспортному контролі в аеропорту Кишинева прикордонники оглянули його багаж та відібрали у кореспондента паспорт.

«Мені відмовили у в'їзді до Молдови. Офіційною причиною відмови назвали відсутність листа, який підтверджує реєстрацію у міністерстві закордонних справ Молдови. Зараз я перебуваю в будівлі терміналу вильоту аеропорту Кишинева. Чекаю на посадку на рейс до Стамбула», — розповів Шайхутдінов.

Він додав, що його документи нібито «запечатали у конверт та віддали екіпажу, який поверне їх після посадки у Стамбулі».

Інформацію про відмову у в’їзді підтвердила прессекретарка прикордонної поліції Молдови Раїса Новіцкі. За її словами, у суботу деяким іноземним громадянам, які прибули до аеропорту Кишинева, відмовили у в'їзді до країни. «Таке рішення ухвалили у зв'язку з тим, що не було дотримано законних умов для отримання дозволу на перетин державного кордону», — сказала Новіцкі.

Це не єдиний російський журналіст, який не зміг дістатися Придністров’я. 29 квітня перетнути державний кордон не вдалося оператору та кореспонденту «Известий», журналісту «Россия сегодня». 

Фото: Newsmaker

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1549
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду