«Укрінформ» та медіацентр «Україна» почали співпрацювати

«Укрінформ» та медіацентр «Україна» почали співпрацювати

30 Квітня 2022
2553
30 Квітня 2022
14:53

«Укрінформ» та медіацентр «Україна» почали співпрацювати

2553
Представники ЗМІ отримали у центрі Києва ще один майданчик для роботи і проведення трансляцій.
«Укрінформ» та медіацентр «Україна» почали співпрацювати
«Укрінформ» та медіацентр «Україна» почали співпрацювати

Сьогодні стартував спільний проєкт інформагентства «Укрінформ» та медіацентру «Україна». Презетація відбулася онлайн.

Про нову співпрацю журналістам розповіли міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, генеральний директор «Укрінформу» Олександр Харченко, представниця медіацентру «Україна» у Києві Аліна Фролова та представник цього ж медіацентру у Львові Андрій Шевченко.

Як акцентував Олександр Ткаченко, сьогодні у представників іноземних та українських ЗМІ з’явився ще один майданчик, який можна використовувати у спільній боротьбі за Україну на інформаційному фронті. «Об'єднати ресурси держави та громадянського суспільства – чудова ініціатива, – сказав Олександр Ткаченко. – Безперечно, на початку війни треба було реагувати швидко, і кожен орган мав закривати свою ділянку роботи. Сьогодні ми розуміємо, що війна триває, і ми маємо об'єднувати зусилля, щоб надавати можливості всім журналістам отримувати інформацію з першоджерел. Бо війна продовжується не лише фізично, але й в інформаційному просторі. Свобода слова недоторканна. Той, на чиєму боці правда, перемагатиме».

Олександр Харченко відзначив, що журналісти в Україні працюють в умовах ще й інформаційної війни, під час якої «ворог застосовує безліч інструментів – фейки, дезінформацію».

«У нас один інструмент – правдива чесна інформація, – сказав керівник «Укрінформу». – Але якщо цим інструментом користуватися правильно, то, безумовно, ми переможемо».

Також Харченко наголосив, що ця співпраця відкриває нові можливості для кількох сфер медіа. «Багато в чому це знакова подія, – сказав гендиректор «Укрінформу». – Бо є скептики, які вважають, що державні інституції не можуть бути ефективними і рішучими. Є скептики, які вважають, що громадський сектор не може бути глибоким і фаховим. Є об’єднані скептики, які вважають, що у нас різні темпераменти, і ми не можемо об’єднати наші зусилля. Але ми показуємо, що ми можемо об’єднати наші зусилля. І у нас є база, є сучасні комунікації, є інформаційна підтримка. У наших партнерів є абсолютно класно вибудувана система взаємодії з іноземними журналістами, є блискуча реакція на суспільний запит. І це якраз створює ту синергію, яка дасть нам можливість перемогти».

Нагадаємо, в середині березня розпочав роботу «Медіа Центр Україна», що має на меті допомогти іноземним медіа та журналістам висвітлювати російську агресію та війну РФ проти українського народу.

20 лютого спільний оперативний пресцентр створили Міністерство культури та інформаційної політики, інформаційне агентство «Укрінформ» і Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2553
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду