У Швеції стало вірусним відео розлюченої росіянки, яка топче український прапор

У Швеції стало вірусним відео розлюченої росіянки, яка топче український прапор

26 Квітня 2022
2957
26 Квітня 2022
20:45

У Швеції стало вірусним відео розлюченої росіянки, яка топче український прапор

2957
Напад російської агресії зафіксувала на відео блогерка. За це пані погрожувала «дати їй в морду».
У Швеції стало вірусним відео розлюченої росіянки, яка топче український прапор
У Швеції стало вірусним відео розлюченої росіянки, яка топче український прапор

У Швеції набуває популярності відео з агресивною російськомовною пані, яка назвала українців «фашистами». Блогери перекладають її «промову ненависті» та поширюють у соцмережах.

Як виявилось, це вчителька російської мови Євгенія Карлссон.

Історія розпочалася з того, що блогерка Хельга Кайда запитала у пані: «Навіщо Ви розкидаєте українську символіку?». Поряд із російським посольствому Стокгольмі жінка била ногами по мініатюрах жовто-блакитних прапорів та по стрічкахк.

У відповідь жінка російською пообіцяла дати співрозмовниці «по морді» та назвала українців «фашистами». Також пані надавала різких характеристик зовнішності блогерки і навіть її одягу. Себе ж вона називала «гарною жінкою у плащі за 25 тисяч крон».

«Якщо коротко, я стала жертвою ненависті через своєю національність та зовнішність. Це трапилося біля російського посольства у Стокгольмі, — зазначила Хельга Кайда. — Російська пані словесно напала на мене і також погрожувала напасти фізично — через те, що я підняла український прапор, на який вона наступила, і синьо-жовті стрічки. Коли запитала, чому вона це робить, вона назвала мене "нацисткою" і "повією", "як і решта українок».

Хельга продовжувала ставити запитання та фіксувала поведінку пані на відео. Коли вона поділилася записом на своїй сторінці, інші блогери почали перекладати «спіч ненависті» та навіть встановили особу й адресу ненависниці України.

Хельга Кайда звернулася до поліції та виловила готовність розповісти всі подробиці інциденту журналістам.

«Цим постом я хотіла б би підвищити обізнаність про те, що в демократичних суспільствах є люди з такими цінностями. Втім, кожну таку людину можна притягти до відповідальності через її ненависть. Я готова спілкуватися зі ЗМІ», — зазначила Хельга Кайда.

Ми звернулися із запитаннями до блогерки та сподіваємося розповісти про Хельгу більше.

Нагадаємо, у лютому у Швеції посилили протидію дезінформації через військові загрози для України з боку Росії та «погіршення ситуації з безпекою в Європі. 

Ця організація має назву Шведська агенція психологічного захисту.

Як прокоментував заступник директора агенції Магнус Хьорт, хоча безпосередньої загрози для Швеції немає, агресії з боку Росії влада країни не виключає. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2957
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду