detector.media
26.04.2022 20:45
У Швеції стало вірусним відео розлюченої росіянки, яка топче український прапор
У Швеції стало вірусним відео розлюченої росіянки, яка топче український прапор
Напад російської агресії зафіксувала на відео блогерка. За це пані погрожувала «дати їй в морду».

У Швеції набуває популярності відео з агресивною російськомовною пані, яка назвала українців «фашистами». Блогери перекладають її «промову ненависті» та поширюють у соцмережах.

Як виявилось, це вчителька російської мови Євгенія Карлссон.

Історія розпочалася з того, що блогерка Хельга Кайда запитала у пані: «Навіщо Ви розкидаєте українську символіку?». Поряд із російським посольствому Стокгольмі жінка била ногами по мініатюрах жовто-блакитних прапорів та по стрічкахк.

У відповідь жінка російською пообіцяла дати співрозмовниці «по морді» та назвала українців «фашистами». Також пані надавала різких характеристик зовнішності блогерки і навіть її одягу. Себе ж вона називала «гарною жінкою у плащі за 25 тисяч крон».

«Якщо коротко, я стала жертвою ненависті через своєю національність та зовнішність. Це трапилося біля російського посольства у Стокгольмі, — зазначила Хельга Кайда. — Російська пані словесно напала на мене і також погрожувала напасти фізично — через те, що я підняла український прапор, на який вона наступила, і синьо-жовті стрічки. Коли запитала, чому вона це робить, вона назвала мене "нацисткою" і "повією", "як і решта українок».

Хельга продовжувала ставити запитання та фіксувала поведінку пані на відео. Коли вона поділилася записом на своїй сторінці, інші блогери почали перекладати «спіч ненависті» та навіть встановили особу й адресу ненависниці України.

Хельга Кайда звернулася до поліції та виловила готовність розповісти всі подробиці інциденту журналістам.

«Цим постом я хотіла б би підвищити обізнаність про те, що в демократичних суспільствах є люди з такими цінностями. Втім, кожну таку людину можна притягти до відповідальності через її ненависть. Я готова спілкуватися зі ЗМІ», — зазначила Хельга Кайда.

Ми звернулися із запитаннями до блогерки та сподіваємося розповісти про Хельгу більше.

Нагадаємо, у лютому у Швеції посилили протидію дезінформації через військові загрози для України з боку Росії та «погіршення ситуації з безпекою в Європі. 

Ця організація має назву Шведська агенція психологічного захисту.

Як прокоментував заступник директора агенції Магнус Хьорт, хоча безпосередньої загрози для Швеції немає, агресії з боку Росії влада країни не виключає. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY