27 квітня – онлайн дискусія «Свобода медіа під час агресії Росії проти України»

27 квітня – онлайн дискусія «Свобода медіа під час агресії Росії проти України»

26 Квітня 2022
1545
26 Квітня 2022
15:03

27 квітня – онлайн дискусія «Свобода медіа під час агресії Росії проти України»

1545
27 квітня – онлайн дискусія «Свобода медіа під час агресії Росії проти України»
27 квітня – онлайн дискусія «Свобода медіа під час агресії Росії проти України»

У середу, 27 квітня, у Варшаві пройде Медіа день – серія дискусій про свободу слова та роботу ЗМІ під час війни – у рамках міжнародної конференції «Після війни: переосмислення майбутнього громадянського суспільства».

Конференція триватиме до 29 квітня, вона проводиться Ініціативним центром сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання» (ІСАР Єднання, Україна) та Фундацією розвитку системи освіти (FRSE, Польща) за фінансової підтримки Посольства США в Україні та Чорноморського Фонду регіонального співробітництва, проєкт Німецького фонду Маршалла.

Сесія 1: Свобода медіа під час агресії Росії проти України (11:00-12:30 Київський час / 10:00-11:30 Варшавський час);

Сесія 2: Виживання редакцій та їхні потреби під час війни (13:00-14:30 Київський час / 12:00 – 13:30 Варшавський час)

10:00 – 11:30 Онлайн дискусія "Свобода медіа під час агресії росії проти України"

Модераторка Наталія Лігачова. Засновниця та голова ГО «Детектор медіа»

Спікери: Віталій Портников (публіцист, письменник і журналіст), Катерина М’яснікова (Національна асоціація медіа), Галина Петренко (Детектор медіа), Оксана Романюк (ІМІ), Любов Раковиця (Донецький інститут інформації), Андрій Сидоренко (Фундація Суспільність), Ігор Розкладай (Центр демократії і верховенства права);

12:00 – 13:30 Онлайн дискусія "Виживання редакцій та їхні потреби під час війни"

Модераторка Катерина М’яснікова (Національна асоціація медіа)

Спікери: Людмила Доля (Харківський прес клуб), Любов Раковиця (Донецький інститут інформації), Олексій Пасюга (газета "Ворскла", Сумська область), Андрій Куликов (Комісія з журналістської етики), Сергій Гармаш (ОстроВ), Алла Федорина (Інститут демократії імені Пилипа Орлика, Суми), Дмитро Тузов (Фундація Суспільність), Дмитро Зінчук (Інтерньюз-Україна), Тарас Петрів (Фундація Суспільність), Андрій Куликов (Комісія з журналістської етики), Костянтин Квурт (Інтерньюз-Україна), Дмитро Зінчук (Інтерньюз-Україна);

Онлайнмайстерня

15:00 – 16:30 Військова журналістика, висвітлення подій під час війни, залишаючись у безпкці. Від Джима Клансі, журналістів CNN

14:20 – 14:40 Незалежна та суверенна Україна як постійна загроза для Росії

Георгій Касьянов, Україна професор Університету Марії Кюрі-Склодовської в Любліні (з вересня 2021 року). Раніше завідувач відділу новітньої історії та політики Інституту історії НАН України (2003 – 2021). Автор і співавтор понад двадцяти книг з історії України ХІХ – ХХІ ст., інтелектуальної історії та політики пам’яті.

14:40 – 15:00 Війна в Україні у розрізі міжнародних відносин

Анджей Шептицький, Польща доктор габілітований суспільних наук у галузі політології, викладач Факультету політичних наук та міжнародних студій Варшавського університету, професор факультету міжнародних відносин ЛНУ ім. Івана Франка (з 2021 р.), співголова Центру польських та європейських студій КНУ ім. Тараса Шевченка, постійний співробітник двомісячника «Nowa Europa Wschodnia».

15:00 – 15:20 Масштаби та ресурси російської пропаганди

Галина Петренко, Україна директорка ГО «Детектор медіа», членкиня Громадської ради при Комітеті Верховної Ради України з питань свободи слова, Української кіноакадемії та Незалежної медійної ради

15:20 – 15:40 Євроатлантичні прагнення України. Це почалось не вчора

Іванна Климпуш-Цинцадзе, Україна народний депутат України Верховної Ради VIII та IX скликань (2014–2016, 2019–дотепер), віцепрем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції (2016–2019), чинна Голова Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу (з 2019 року), очолювала Постійну делегацію Верховної Ради України у Парламентській Асамблеї НАТО.

15:40 – 16:00 Нова роль міжнародних організацій у запобіганні війни у 21 столітті

Олександр Мацука, Україна/США український дипломат, колишній співробітник Секретаріату ООН (1989–2016), Голова Секретаріату Ради Безпеки ООН (2012-2016), колишній радник Постійного представника України в ООН, учасник місій ООН на Балканах, член делегації ООН на Женевських переговорах між Росією та Грузією, чинний президент нью-йоркського відділу Об’єднання українців в Америці – Самопоміч.

16:00 – 16:30 Сесія запитань і відповідей

За участі всіх спікерів. Оголошення подальшого розкладу конференції та спікерів

16:30 – 17:30 Нетворкінг

Повна програма конференції: https://war-aftermath.ednannia.ua/uk/for-media.html

Онлайн українською з перекладом на англійську. Увага! Час у програмі вказано відповідно до часового поясу Варшави. Акредитація для ЗМІ: yvettadeli@gmail.com.

Подія у соцмережах: Facebook, Twitter

Партнери конференції: Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», Європейський Союз у межах проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства» та Координатор проєктів ОБСЄ в Україні.

Співтворці конференції: громадська спілка «Коаліція Реанімаційний Пакет Реформ»; коаліція з документування воєнних злочинів «Україна. П’ята ранку»; міжнародний фонд «Відродження»; Український Жіночий Фонд в рамках прєкту «Голос жінок і лідерство – Україна» за підтримки уряду Канади; Український Інститут; Центр демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ); Internews Network; ГО «Ефективні комунікації».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1545
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду