Команда проєкту «Україна в огні 2» випустила 60 серій

Команда проєкту «Україна в огні 2» випустила 60 серій

22 Квітня 2022
1660
22 Квітня 2022
17:48

Команда проєкту «Україна в огні 2» випустила 60 серій

1660
Створено окремий цикл про воєнних журналістів «Остання зйомка (LastShooting)».
Команда проєкту «Україна в огні 2» випустила 60 серій
Команда проєкту «Україна в огні 2» випустила 60 серій

Проєкт «Україна в огні 2» випустив 60 однохвилинних серій. Про це повідомляє його творча група.

Сукупно на квітень фільм на різних платформах переглянули близько 100 000 разів, за даними команди проєкту.Найпопулярніші епізоди – «Перероджена в огні» (про дитину, народжену під обстрілами в Старобільську), про Маріуполь і цикл «Козацький драйв».

В серіалі оформлено цикли за назвами міст-героїв («Місто-герой Маріуполь/Чернігів/Херсон», «Російські воєнні злочини»,«Остання зйомка (LastShooting)» (про загибель кінематографістів і журналістів на війні), «Козацький драйв».

Серіал подається мовою очевидців і титрується англійською. Тривалысть епізодів складає 60 секунд. Вони подаються у вертикальному форматі під екран телефону 9:16.

Епізоди доступні для вільного перегляду у соцмережах. Творча група закликає поширювати його в Україні та за кордоном: «Разюча екранна правда може сприяти протидії російській пропаганді».

Автори не називають своїх імен з міркувань безпеки. Instagram позначає їх як «Народ України». Серіал виходить онлайн щоденно на Youtube, Fаcebook та Instagram

Нагадаємо, творча група позиціонує серіал як «кінематографічний фактологічний документ героїзму українців, порушень прав людини та міжнародного гуманітарного права». Це, за їхніми словами, кінематографічне продовження кіноповісті Олександра Довженка «Україна в огні» (1943, 1962). 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1660
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду